Quantcast
Minciuna ziarului “Libertatea” referitor la comunitatea “Amish” din Suceava – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Minciuna ziarului “Libertatea” referitor la comunitatea “Amish” din Suceava

Prin intermediul pasi.ro aveam să aflu astăzi – 16 aprilie 2013 –  că în localitatea suceveană Pătrăuţi cei de la “Libertatea” au identificat prezenţa americanilor amish care ademenesc drept credincioşii cu alimente, bani, animale şi…tractoare. Locuiesc în Suceava şi am realizat imediat că articolul este tendenţios şi plini de relatări care nu au de a face cu realitatea.Uimit am fost  să văd că zeci de publicaţii din Romania au preluat informaţia din “Libertatea” fără a verifica veridicitatea acestora. Această expandare a ştirii la nivel naţional m-a determinat să mă deplasez în satul Pătrăuţi unde ajutat de un localnic am identificat familia Burduja despre care s-a scris că în schimbul unei vaci şi-au schimbat religia.

De la familia Burduja şi de la vecinii lor am aflat  că :

– nu ştiu nimic despre amish. Nici măcar nu ştiau să pronunţe bine cuvântul amish.

– nu şi-au schimbat religia

– îşi dau copiii la şcoala;

– merg la medic şi sunt chiar în evidenţa unui medic de familie

Am înţeles că şi cei din presa suceveană a fost în zonă şi au realizat că articolul scris în “Libertatea”este departe de ceea ce au găsit ei la faţa locului. Să vedem dacă vor şi scrie ceva în acest sens.

Aici veti gasi articolul din ziarul libertatea.ro

Ancheta facuta de administratia siteului: suceavaevanghelica.wordpress.com

Despre

Leave a Reply