Quantcast
Ministerul Sănătății a pus crucile înapoi pe Catedrala Ortodoxă din Timișoara – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ministerul Sănătății a pus crucile înapoi pe Catedrala Ortodoxă din Timișoara

 

ACTUALIZARE 16:07 După mai multe reacții negative în mass-media și în mediul online, Ministerul Sănătății a înlocuit imaginea în care Catedrala apărea fără cruci, cu una în care acestea apar la locul lor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministerul Sănătății folosește imaginea Catedralei Ortodoxe din Timișoara, într-un mesaj despre orașele în care anunță că începe „Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori”. Printre aceste orașe se află și Timișoara.

Imaginea folosită de Ministerul Sănătății în postarea de pe pagina oficială de facebook este una în care edificiul simbol al Timișoarei este fără crucile de pe turle.

Postarea a stârnit deja, așa cum era de așteptat, reacții adverse pe pagina Ministerului condus de Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății a mai fost implicat într-o controversă pe teme religioase: istoricul Marius Oprea a acuzat instituția că a publicat o caricatură în care „Sf. Petru” îi chema „sus” pe „cei neesențiali”. Ministerul condus de Vlad Voiculescu a negat că ar fi publicat acel mesaj.

Nu este prima oară când simbolul Timișoarei este portretizat fără cruci în materiale publice. În noiembrie 2020, o asociație finanțată din bani publici a comandat un graffiti în complexul studențesc din oraș unde Catedrala din Timișoara era desenată fără cruce. În urma intervenției opiniei publice locale și naționale, artistul a refăcut lucrarea.

La fel s-a întâmplat în 2017, atunci când în cadrul unui eveniment au fost editate materiale promoționale în care simbolul timișorean apărea fără cruci. Organizatorii au motivat că a fost o eroare grafică.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply