Ministrul francez: Erdogan ”se joacă, din păcate, cu focul” deschizând frontierele pentru migranţi

Asculta informatia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan “se joacă, din păcate, cu focul”, deschizând frontierele ţării sale cu Europa pentru a lăsa să treacă migranţii care doresc să ajungă pe continent, a deplâns luni ministrul francez al finanţelor Bruno Le Maire, informează AFP potrivit agerpres.ro

“Trebuie întâi să ne protejăm frontierele, pentru că este responsabilitatea Europei de a-şi proteja frontierele şi de a-i lăsa să intre aici doar pe cei pe care am decis să-i lăsam să intre”, a afirmat ministrul pe France 2, întrebat cu privire la afluxul miilor de migranţi la frontiera turco-greacă.

Citeste si: Lider organizaţiei Hezbollah,ucis într-un raid aerian israelian

Uniunea Europeană “trebuie de asemenea să dea dovadă de cea mai totală fermitate faţă de Turcia şi faţă de Erdogan care, în această privinţă, la fel ca asupra multor altor subiecte, se joacă, din păcate, cu focul”, a adăugat el.

Preşedintele turc a declarat că “a deschis porţile” pentru migranţii care doresc să ajungă în Europa după uciderea a zeci de soldaţi turci în bombardamente aeriene ale regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad în nordul Siriei.

Citeste si: SLOVACIA INTERZICE EFECTIV ISLAMUL ÎN ȚARĂ, INTERZICE MOSCHEILE

El a făcut astfel presiune asupra UE şi ţărilor membre ale NATO pentru a obţine sprijinul lor în operaţiunile sale militare în Siria, notează France Presse. AGERPRES/(AS – autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruştei)

Despre Info Crestin News

Leave a Reply