Quantcast
Mississippi interzice avortul după detectarea activității inimii copilului nenăscut – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mississippi interzice avortul după detectarea activității inimii copilului nenăscut

Legislativul statului american Mississippi a adoptat legea care interzice avortul după detectarea bătăilor inimii copilului nenăscut. Potrivit documentului, se admit doar excepții motivate medical, avortul fiind interzis după detectarea activității inimii, chiar și în caz de viol sau incest. Cu actuala tehnologie, activitatea inimii la nenăscut este detectată în a 6-a săptămână de sarcină, deși. potrivit ultimelor cercetări, inima începe să bată la 18 zile de la concepție.

Legea a trecut de ambele camere, iar guvernatorul republican Phil Bryant a promis că o va promulga. „Este momentul să trecem această lege în Mississippi și să terminăm cu nebunia privind momentul când începe viața”, a postat guvernatorul Bryant pe Twitter. Senatoarea  Angela Hill, unul din inițiatorii legii, a declarat după vot că „pântecul mamei trebuie să fie cel mai sigur loc din lume pentru copilul nenăscut”.

În mod cert legea va fi contestată în instanță de către susținătorii pro-avort și, probabil, aplicarea ei va fi blocată, așa cum s-a întâmplat și în cazul legii care interzice avortul după săptămâna 15 de sarcină sau cu legi similare privind interzicerea avortului după detectarea activității inimii, adoptate de legislativele din Iowa, Arkansas și Dakota de Nord, declarate neconstituționale de către instanțe federale.

Florida, Kentucky, Ohio, South Carolina și Tennessee sunt statele amerciane care se pregătesc să adopte legi care interzic avortul după detectarea activității inimii la nenăscut. Chiar dacă legile vor fi oprite de instanțele inferioare, susținătorii pro-viață își pun speranțele în victoria la Curtea Supremă, având în vedere actuala majoritate conservatoare din componența instanței supreme a SUA.

Știri pentru viață

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply