Quantcast
Mister Biblic rezolvat! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mister Biblic rezolvat!

Un Mare Mister Biblic. Experții biblici „cert” din Turnul Babel real după „indiciu convingător” care s-ar potrivit cu povestea din cartea sfântă, Geneza.

Experți britanici erau „siguri” că Turnul Babel – menționat în Biblie – era real, după ce a descoperit un „indiciu convingător” care se potrivește cu povestea Genezei. Despre narațiunea spusă în Geneza 11: 1-9 se credea că este un mit care explica de ce popoarele lumii vorbesc diferite limbi. Potrivit Vechiului Testament, o rasă umană unită a locuit țara Shinar în generațiile care au urmat Marelui Potop, vorbind o singură limbă și migrând spre est. Aici sunt de acord să construiască un oraș și un turn suficient de înalt pentru a ajunge la cer, dar Dumnezeu le amestecă limba astfel încât să nu se mai poată înțelege și să-i împrăștie în întreaga lume.

Unii cercetători au asociat Turnul Babel cu structuri cunoscute, în special Etemenanki, un ziggurat dedicat zeului mesopotamian Marduk din Babilon, iar o emisiune difuzată pe Smithsonian TV a dezvăluit cum s-a făcut o potențială descoperire în timpul filmărilor unui documentar dedicat Turnului Babel.

Un indiciu care leagă Turnul Babel de Biblie

Naratorul Smithsonian TV  a spus: „Dovezile descoperite printre ruinele Irak, descrierile vechi ale tablelor și relatarea construcției turnului creează prezumția convingătoare că Turnul Babel a fost real.”

Dar cum a apărut povestea biblică? Pentru experți, răspunsul poate fi găsit privind înapoi la unul dintre cele mai semnificative evenimente din istorie. „În 586 î.Hr., într-o încercare pentru atingerea supremației mondială, regele Nebucadnețar a asediat Ierusalimul la 500 de mile spre vest, armatele sale au jefuit orașul și i-au capturat pe cetățenii cei mai calificați și mai educați pentru a fi aduși la Babilon ca prizonieri de război.

Dr. Mark Altaweel, de la University College London, a explicat de ce a crezut că babilonienii exilați ar fi putut juca un rol semnificativ în construcția Turnului Babel. El a spus: „Cred că este foarte probabil că populația evreiască exilată în Babilon în secolul al VI-lea î.Hr. de Nebucadnețar a folosit turnul ca inspirație pentru povestea Turnului Babel din Biblie”.

Un Mare Mister Biblic. Dovezi arheologice

„Poate că l-au văzut ca un simbol al opresiunii lor, în esență această clădire mare, în acest oraș străin, într-o cultură pe care nu o cunoșteau prea bine. Deci cred că a devenit simbolic pentru ei.” Acesta a adăugat: „Experții sunt acum siguri că Turnul Babel al Bibliei a fost real și există un indiciu convingător în poveste care susține teoria conform căreia sclavii evrei au asistat la construirea turnului. Aceasta este o cărămidă originală din Babilon, care poartă urme ale unui material neobișnuit din timp – bitum. Vechiul mortar de gudron este menționat în mod specific în povestea biblică.

Dr. Irving Finkel, de la British Museum, a spus că aceste dovezile sunt tot ce este necesar pentru a demonstra teoria. El a spus: „Aceasta este una dintre cărămizile reale pe care Nebucadnețar le-a comandat.” În jurul marginii, puteți vedea aceste lucruri tulburi, negre – acesta este bitumul. „În Cartea Genezei, se spune literal că folosesc cărămida pentru piatră și bitum pentru mortar „Acest lucru se potrivește exact acestui context special, nu există nicio îndoială că stimulul pentru poveste și narațiune a avut loc în timpul exilului din Babilon.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply