Quantcast
Mobilizare exemplară. O biserică a fost renovată în 30 de ore după ce a fost devastată de un incendiu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mobilizare exemplară. O biserică a fost renovată în 30 de ore după ce a fost devastată de un incendiu

Biserica Penticostală din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei a fost afectată vineri după-amiază de un incendiu provocat de un scurt circuit. Duminică dimineaţă, credincioşii au participat la slujbă în sala proaspăt renovată în doar 30 de ore, după o mobilizare exemplară.

Clădirea Bisericii Penticostale din comuna Mitocu Dragomirnei, judeţul Suceava, a fost cuprinsă vineri după-amiază de un incendiu.
Pompierii au stabilit că focul a fost provocat de un scurt-circuit la sistemul de sonorizare al lăcaşului de cult.
Flăcările au fost observat în timp util, iar intervenţia promptă a pompierilor şi a voluntarilor din comună a limitat pagubele care puteau fi mult mai mari. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului şi au reuşit să lichideze în scurt timp incendiul.

627x0

Au ars aparatură electrică de sonorizare, câteva bănci, dar şi cărţi de rugăciune. A fost afectată podeaua şi alte elemente de mobilier. În plus, fumul a făcut ca interiorul clădirii să fie afectat serios.
Urmările incendiului se pot observa în fotografiile realizate la scurt timp după ce pompierii au reuşit să stingă flăcările.
După ce au plecat pompierii, credincioşii penticostali din Mitocu Dragornei, şi-au propus să intervină şi să îndepărteze urmările incendiului. După 30 de ore de muncă au reuşit să facă sala bisericii disponibilă pentru întâlnirea de duminică. Aşa se face că pe data de 1 februarie 2015 credincioşii penticostali din Mitocu Dragomirnei s-au întâlnit la închinare în clădirea în care urmările incendiului erau vizibile doar prin lipsa mochetei care a fost integral îndepărtată”, notează blogul SuceavaEvanghelică.

adevarul.ro

Despre

Leave a Reply