Modificarea rugaciunii “Tatal Nostru” la solicitarea Papei va intra in viguare din aprilie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Modificarea rugaciunii “Tatal Nostru” la solicitarea Papei va intra in viguare din aprilie

Schimbarea versului controversat a fost aprobată în trecut și de episcopii catolici din Franța. În schimb, conferința episcopilor germani a decis să respecte textul tradițional.

Rugăciunea a fost schimbată la solicitarea Papei Francisc, versul “nu ne duce pe noi în ispită” urmând să fie înlocuit cu varianta “nu ne abandona în ispită”, potrivit cotidianului Repubblica.

Versul care a fost schimbat a fost întotdeauna motiv de controverse între teologi. Papa a vrut să intervină și pentru că textul pare contrar sensului rugăciunii, în sensul că poate fi interpretat ca și cum Dumnezeu ar fi la originea căderii în ispită.

“Eu sunt cel care cade în păcat. Dar Dumnezeu nu mă conduce spre ispită ca să vadă cum cad în păcat. Un Tată nu face asta, un Tată ne ajută imediat. Cel care ne conduce în ispită este Satana, asta este menirea lui”, a comentat Suvernaul Pontif pe acest subiect.

Mediafax

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 17 =

Close