Mohammed Morsi doreşte convertirea forţată la islam a creştinilor

Asculta informatia

Un jurnalist egiptean a declarat, pentru cotidianul El Bashayer, că acestea sunt intenţiile cu privire la creştini ale candidatului Mohammed Morsi, intenţii dezvăluite într-o discuţie privată. Potrivit rezultatelor primului tur de scrutin din Egipt, Morsi, care candidează la preşedinţie din partea partidului Frăţia Musulmană, este favoritul alegătorilor.

crestinii_egipteni_au_motive_de_ingrijjorare (Foto: theglobeandmail.com)În plus, în cazul în care creştinii egipteni nu vor fi de acord cu convertirea, ei au două opţiuni: să plătească o taxă pentru că nu sunt musulmani sau să părăsească ţara. Se pare că Morsi ar fi declarat: „creştinii trebuie să ştie că ţara va fi cucerită, că Egiptul va fi islamic”.

Deşi declaraţiile nu au fost confirmate, Morsi a încercat în mai multe rânduri să respingă criticile că drepturile omului şi libertatea religioasă vor fi în pericol în Egipt dacă va fi ales preşedintele ţării.

Declaraţiile sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât, în luna februarie a acestui an, reprezentanţi ai partidului Frăţia Musulmană s-au întâlnit cu liderii creştinilor evanghelici copţi şi au semnat un acord cu privire la valorile comune şi probleme cotroversate, precum cetăţenia, libertatea religioasă, construirea şi repararea bisericilor şi aplicarea legii sharia. Acordul îi apără însă doar pe puţini credincioşi, deoarece copţii evanghelici sunt o minoritate, ortodocşii copţii reprezentând 90% din populaţia creştină a Egiptului, ce numără 7 milioane.

Dacă afirmaţiile lui Morsi sunt adevărate, organizaţiile creştine de apărare a creştinilor persecutaţi, printre care şi Open Doors, sunt convinşi că acesta este un motiv important de îngrijorare pentru creştinii egipteni.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *