Quantcast
Morții din Marea Roșie vorbesc – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Morții din Marea Roșie vorbesc

Dumnezeu este la zi cu ce se întâmpla in lumea cinematografiei, care in aceasta luna pregătește lansarea pe marile ecrane a megaproductiei hollywoodiene “Exodus”, un film ce prezintă ieșirea poporului Israel din robia Egiptului. Pelicula cuprinde si faimoasa trecere a poporului prin Marea Rosie, dar si distrugerea armatei egiptene de apele ce i-au inghitit miile de soldați hotărâti sa pună mana pe evrei si sa-i întoarcă din drumul prin chiar marea despicata in doua.

Ce e uluitor si totodata ironic e faptul ca in ajunul lansarii la nivel mondial a filmului “Exodus”, Ministerul Antichităților din Egipt a anunțat faptul ca in aceasta toamna au fost descoperite de către arheologii subacvatici ramasitele unei mari părți din armata egipteana a secolului 14 i.C. in adâncurile Golfului Suez la o distanță de 1,5 km de tarmurile orașului Ras Gharib.

Echipa respectiva de arheologi era in căutarea ramasitele unor epave antice aparținând epocii bronzului, moment in care au dat peste o masa uriașă de oase umane. Oamenii de știință condusi de profesorul Abdel Muhammad Gader si alti profesori aparținând Facultatii de Arheologie din cadrul Universității din Cairo au recuperat deja peste 400 de schelete, precum si sute de arme si bucăți de armura, dar si ramasitele a doua care de război, toate acestea imprastiate pe o suprafața de 200 de metri pătrați. Aceștia estimează ca ar mai fi vorba de peste 5.000 de trupuri care inca zac pe fundul marii, sugerând ca o mare armata a pierit in acea zona.

Timp de secole, faimoasa relatarea biblica a trecerii Marii Roșii a fost considerată de multi teologi, istorici si oameni de știință una mai mult simbolica, decat istorica. Insa aceasta descoperire de răsunet aduce dovezi științifice de netagaduit, ce susțin faptul ca unul din cele mai faimoase episoade din Vechiul Testament se bazează pe un eveniment istoric.
Prin aceata uimitoare descoperire, ficțiunea face loc realității istorice dovedita de acum cu argumente arheologice solide, ce-i înclina pe istoricii contemporani sa considere ca si “Urgiile din Egipt” ar avea o baza istorica si acestea fiind tratate pana in prezent cu scepticism de lumea științifică.

Descoperirea sutelor de cadavre ale soldatilor egipteni pe fundul Marii Roșii impreuna cu alte dovezi arheologice de la fata locului, l-a determinat pe profesorul Gader si colaboratorii săi sa concluzioneze ca este vorba de exact acelasi eveniment relatat in cartea Exod a Vechiului Testament. Armata respectiva a fost distrusă pe uscat, la fata locului nefiind descoperite porțiunii din bărci sau corăbii. Modul in care se găseau scheletele ce erau acoperite de noroi si mal este o alta dovada ce indica spre relatarea biblica.

Trecerea Marii Roșii nu s-a facut cu barca, nici pe pietre, nici printr-o mlaștină sau intr-o apa pana la genunchi. Aceasta a avut loc prin mijlocul marii despicate de Dumnezeu prin Moise, conducătorul poporului, conform scrierilor Scripturii.

Ce ne spune aceasta noua descoperire arheologica? Nimic mai mult decat ca Scriptura este adevarata in toate descrierile si detaliile sale, ca Dumnezeu este miraculos, ca a-i crede relatările revelației narative, profetice, istorice sau poetice nu e un act riscant, jenant sau rușinos pentru blazonul uman, ci mai degrabă e starea de înnobilare a ființei umane: credința in Cuvantul divin ce nu minte niciodată.

Ovidiu Petric – pastor Biserica BUCURIA Lugoj

logosul.wordpress.com

Despre

3 Comentarii

  1. Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu care este viu şi adevărat. În dragoste pentru Isus, încă din pruncie am dorit să merg în Israel, dar la 50 de ani, respectiv în octombrie 1980, am făcut o călătorie prin Israel, de 18 zile prin 17 localităţi, cum a scris Apostolul Pavel : “pe urmele paşilor Lui Isus”. Lăudat să fie Domnul că Biblia a ajuns să fie prezentă pe tot pământul!

  2. Iulian Muntiu

    dragilor. sa fim intelepti in intelegerea vremurilor. faptul ca internetul este plin de informatii trebuie sa ne determine sa fim atenti la ce lucruri dam crezare. Chiar si atunci cand informatia vine de pe un portal crestin. Din pacate nici aceste [portaluri nu stiu sa verifice cu acuratete informatia. La o cercetare simpla putem remarca falsul acestei informatii. Iata cateva linkuri mai jos: http://www.snopes.com/religion/redsea.asp; http://www.truthorfiction.com/rumors/c/chariot-wheels.htm…; http://badsatiretoday.com/ancient-egyptian-army-red-sea/.
    As avea rugamintea sa tratati cu maxima atentie informatiile pe care le postati. Adevarul trebuie sa primeze atunci cand prezentati o stire. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  3. Ar fii super daca ati pune un link la descoperirea oaselor despre care se vorbeste in articol la o sursa credibila ca sa fie mai complet articolul

Leave a Reply