Mormonii, „cea mai mare biserică” din următorul secol

Asculta informatia

Biserica lui Iisus Christos a Sfinţilor din Zilele din Urmă (Biserica Mormonă) este pe care să devină biserica cea mai numeroasă din Statele Unite ale Americii şi din lume, în următorii 100 de ani.

biserica_mormona_cea_mai_numeroasa_biserica_crestina (Foto: politico.com)Cel puţin aceasta este părerea lui Mark Koltko-Rivera, doctor în psihologie, care a analizat rata creşterii membrilor în cea mai recentă carte a sa „Apariţia Mormonilor: Înmulţirea numărului Sfinţilor din Zilele din Urmă în secolul XXI”. Koltko Rivera a pus laolaltă informaţii privitoare la numărul membrilor, estimările privind populaţia globală şi trendurile sociale.

Astfel, autorul a descoperit că peste 90% din numărul membrilor noi ai bisericii sunt rezultatul botezului noilor convertiţi, şi nu a copiilor membrilor actuali, aşa cum se specula, relatează site-ul Charisma News.

De aceea, dacă s-ar păstra creşterea actuală, numărul de credincioşi mormoni ar ajunge la 2,6 miliarde până în anul 2120, ceea ce ar face ca Biserica Mormonă să devină, în acelaşi timp, cea mai numeroasă biserică creştină din lume şi cel mai numeros al doilea grup religios din lume, după islam.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *