Quantcast
Mulţi germani care se consideră creştini nu cred în Dumnezeu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Mulţi germani care se consideră creştini nu cred în Dumnezeu

Asculta informatia

Mulţi oameni în Germania care se consideră creştini nu cred de fapt în Dumnezeu, potrivit unui sondaj realizat de institutul Kantar Public la comanda revistei Spiegel şi citat vineri de DPA, potrivit Agerpres.

În 2005, 85% dintre catolici au declarat că cred în Dumnezeu, dar acest număr a scăzut la 75% în sondajul Spiegel publicat în Vinerea Mare. Procentul în cazul protestanţilor a coborât de la 79% la 67%.

În ansamblu, doar 55% din populaţia Germaniei crede că există „un singur Dumnezeu”, în timp ce în 2005 procentul era 66%.

Există scepticism şi în privinţa altor aspecte legate de credinţă: de exemplu, doar 58% dintre protestanţi şi 61% dintre catolici cred în învierea lui Iisus Hristos.

Cifra este deosebit de surprinzătoare în timp ce în acest weekend creştinii catolici şi protestanţi sărbătoresc învierea lui Iisus Hristos în duminica Paştelui după răstignirea şi moartea sa în Vinerea Mare. Credinţa în înviere este considerată piatra de temelie a creştinismului.

Kantar Public a efectuat sondajul în perioada 12-14 martie şi a chestionat 1.003 persoane care au răspuns la întrebări precum „Credeţi într-un Dumnezeu?” şi „Credeţi că Iisus a înviat din morţi?”.

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply