Quantcast
Musulmanii aruncă cu pietre in vizitatorii Muntelui Templului din Ierusalim – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Musulmanii aruncă cu pietre in vizitatorii Muntelui Templului din Ierusalim

O grupare de 50 de musulmani palestinieni a aruncat cu pietre într-un grup de turiști creștini ce erau pe vârful Muntelui Templului duminica dimineața. Trei dintre ofițerii poliției care au sărit în apărarea turiștilor au fost răniți de către musulmani.

Poliția a arestat 11 palestinieni, câțiva din ei fiind minori, pentru că au atacat vizitatorii.

Se spune că atacul a fost pornit de fostul muftiu (învățat islamic sunnit) musulman al Ierusalimului, Ekrama Sabri, care a declarat pentru presa palestiniană că grupări ale evreilor planifică în weekend să pătrundă în moschee și să profaneze interiorul ei. Sabri a provocat toți musulmanii localnici să protejeze moscheea de „conspirație evreiască împotriva orașului și a locurilor sfinte din oraș.”

În mod regulat diferite persoane religioase musulmane pretind că Israelul complotă ca să distrugă Cupola Stâncii și Moscheea Al Aqsa, pentru a-și pava calea spre rezidirea Templului Evreiesc, care, conform opiniei actuale a musulmanilor, nici nu a existat înainte.

Din cauza amenințării continue adusă de violența musulmanilor și în ciunda faptului că Muntele Templului este cel mai sfânt loc de pe pământ pentru evrei și pentru mulți creștini, poliția Israelului încuviințează cererile musulmanilor de a restricționa accesul vizitatorilor care nu sunt musulmani în această parte a țării.  De exemplu, evreilor și creștinilor li se interzice să aibă cu ei Biblia pe vârful Muntelui Templului sau să spună vreo rugăciune, chiar și în tăcere, în acel loc. Evreii și creștinii sunt deseori învinuiți că ar încălca aceste condiții.

Cu referire la: Israel Today via moldovacrestina.

Despre

Leave a Reply