Musulmanii şi creştinii, chemaţi să se roage joi pentru sfârşitul pandemiei

Asculta informatia

Papa Francisc la Roma şi marele imam Ahmed al-Tayeb la Cairo au lansat joi, împreună cu personalităţi de toate confesiunile, un apel internaţional la rugăciune pentru sfârşitul pandemiei, informează agerpres.

„Nu ne rugăm unii împotriva altora, o tradiţie religioasă împotriva alteia, nu! Suntem toţi uniţi în calitate de fiinţe umane!”, a spus joi papa Francisc, care celebra ca în fiecare dimineaţă o slujbă în reşedinţa sa din Cetatea Vaticanului.

Citește și:Bill Gates stăpânul vaccinurilor și sforarul din spatele OMS-ului

La Cairo, marele imam de Al-Azhar, instituţie majoră a islamului sunnit, a recomandat credincioşilor „să-l implore pe Allah, cel atotputernic, să-i apere pe toţi oamenii de această nenorocire şi să-i ajute pe oamenii de ştiinţă să reuşească să găsească un remediu”.

„Fie ca Dumnezeu să oprească această tragedie”, a cerut la rândul său papa Francisc, păstorul a 1,3 miliarde de catolici, insistând de asemenea asupra „pandemiei foametei”, care a ucis deja 3,7 milioane de persoane în acest an şi încă asupra pandemiilor „războiului” şi a „copiilor lipsiţi de educaţie”.

Papa Francisc şi şeicul Ahmed al-Tayeb au semnat în februarie 2019, la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), un „document de fraternitate umană”, care îndeamnă la libertatea credinţei şi a expresiei, la protejarea locurilor de cult şi drepturi depline pentru minorităţile discriminate.

Iniţiativa a dat naştere unui grup de monitorizare, Înaltul comitet pentru fraternitate umană, organizator oficial al acestei zile de rugăciune internaţională.

Moscheile fiind toate închise în Egipt din cauza pandemiei, credincioşii celebrează Ramadanul la ei acasă.

În Liban, care începe o nouă perioadă de izolare de patru zile, preşedintele Michel Aoun i-a invitat pe „libanezi să se roage pentru ca Dumnezeu să protejeze Umanitatea împotriva pericolului pandemiei de coronavirus, răspunzând apelului papei Francisc şi al şeicului Al-Azhar”.

„Fie ca sunetele din minarete şi clopotele bisericilor să se unească pentru a face să tacă toate vocile care dăunează unităţii noastre naţionale”, a adăugat preşedintele acestei ţări multiconfesionale.

Citește și: VIDEO: Sunt testele de COVID-19 corecte, sau sunt o făcătură realizată de oameni cu interese OBSCURE?

Într-un mesaj adresat poporului libanez, publicat joi, papa Francisc a adus un omagiu acestei ţări „dintotdeauna un exemplu de coexistenţă şi fraternitate”, dar care „traversează o gravă criză” economică şi financiară, compromiţând viitorul tinerilor.

Suveranul pontif a anunţat trimiterea a 200.000 de dolari pentru atribuirea a 400 de burse, exprimând „speranţa că toţi actorii naţionali şi internaţionali vor continua în mod responsabil căutarea binelui comun”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *