Muzeul Auschwitz cere Amazon să retragă de pe site cărţi de propagandă nazistă

Asculta informatia

 

Muzeul Auschwitz i-a cerut miliardarului american Jeff Bezos să retragă de pe platforma Amazon cărţi antisemite pentru copii, scrise în perioada nazistă, relatează AFP.

Între cărţile menţionate se numără şi “Der Giftpilz” (Ciuperca otrăvită), publicată iniţial în limba germană, în 1938, avându-l ca autor pe Julius Streicher. Streicher a scris încă două cărţi pentru copii, toate disponibile pe Amazon, dar a fost şi fondatorul ziarului nazist “virulent antisemit” Der Sturmer, se arată în solicitarea către Amazon. Julius Streicher a fost executat penru crime împotriva umanităţii.

Citeste si: Steagul Israelului, INTERZIS la Auschwitz

Anul trecut, Lituania a cerut Amazon să nu mai vândă produse cu simboluri sovietice, precizând că aceste simboluri ofensează victimele comunismului.

În ultimele 18 luni, Amazon a retras de pe platform sa mai multe cărţi ale unor autori de extremă dreapta, în special pe cele ale lui David Duke, fost lider al Ku Klux Klan, şi George Lincoln Rockwell, fondator al partidului nazist american.

Supravieţuitorii holocaustului s-au reunit în ianuarie, la fostul lagăr Auschwitz-Birkenau, pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberare şi a atrage atenţia asupra atacurilor antisemite din prezent.

Citeste si: Prim-ministrul polonez spune că evreii s-au numărat printre autorii Holocaustului

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 41 =