Myanmar – Creștinii Chin, cărora li s-a luat statutul de refugiați, pot fi forțați să se întoarcă și să înfrunte persecuția

Asculta informatia

O decizie a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR) de a revoca statutul de refugiat în cazul câtorva mii de refugiați etnici Chin (în special creștini) îi poate forța pe aceștia să se întoarcă în Myanmar, țară majoritar budistă, unde riscă discriminare și atacuri militare.

ICNUR a afirmat că „condițiile care ar produce în mod normal refugiați nu mai există” în statul Chin, Myanmar, astfel că a revocat statutul de refugiat al aproximativ 25 000 de refugiați chinezi din Malaiezia și 3000 din India.

Dar persoanele de contact ale Fondului Barnabas relatează că luptele între armata din Myanmar și insurgenții musulmani din statul Chin au determinat creștinii să fugă din satele lor în ultimele luni.

Armata Salvării Arakan Rohingya, finanțată de Arabia Saudită, îi îndepărtează în mod deliberat pe oamenii Chin din țara lor pentru a facilita accesul neîngrădit în prima linie a conflictului lor cu armata din Myanmar și în bazele proprii din statul Rakhine și Bangladesh.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 92