Quantcast
Myanmar: Persecuția creștină se agravează sub regimul militar – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Myanmar: Persecuția creștină se agravează sub regimul militar

De la lovitura militară de stat din februarie 2021 din Myanmar, când consilierul de stat Aung San Suu Kyi și președintele Win Myint au fost arestați, libertatea religioasă continuă să se degradeze în țară.

Pe lângă situația îngrozitoare a minorității musulmane, mai multe organizații pentru drepturile omului denunță acum și atacuri asupra comunităților creștine și chiar budiste, deși budismul este religia majoritară în țară.

Potrivit instituției independente de presă The Irradaway, care prezintă actualitatea din Myanmar și Asia de Sud-Est, în ultimul an regimul militar a distrus peste 100 de lăcașuri de cult din țară.

Organizația pentru Drepturile Omului, Karenni a raportat că cel puțin 47 dintre ele sunt clădiri ale bisericii creștine din regiunile Chin și Kayah, unde există o majoritate de creștini.

ONG-ul creștin Open Doors, care publică anual World Watch List, a plasat Myanmarul mai sus în clasamentul său decât anul trecut, și anume de la poziția 18 la 12.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply