NEBUNIA OMULUI: O ecologistă din Londra nu vrea să facă copii pentru a da o mână de ajutor planetei

Asculta informatia

O ecologistă de 37 de ani din Londra a decis, când avea 20 de ani, că nu va face niciodată copii pentru a da o mână de ajutor planetei, relatează Daily Mail, scrie mediafax.

Femeia spune că cei care au o familie mare nu s-au gândit niciodată ce impact ar avea acest lucru asupra mediului înconjurător.

Citeste si: Halucinant: “România are nevoie de mai multe avorturi decât de copii” declaratia Renatei Weber-Avocatul Poporului

Anna Hughes are 37 de ani, însă a luat o decizie fermă în urmă cu peste 10 ani: nu va face niciodată copii pentru a-şi reduce amprenta de carbon – adică emisiile totale de gaze cu efect de seră pe care o persoană le produce într-un anumit interval de timp.

„Nu este vorba doar despre emisiile noastre de CO2, este vorba despre consumerism, despre şcoli şi despre spitale. Lucrurile acestea vor fi din ce în ce mai multe pe măsură ce numărul nostru creşte. Şi sunt nişte lucruri pe care le putem avea în vedere atunci când ne gândim ce dimensiune să aibă familia noastră”, spune ecologista.

Activista afirmă că oamenii ar trebui să se informeze înainte să aducă pe lume un copil sau mai mulţi.

Totuşi, femeia menţionează că nu este vorba despre „interzicere sau limitare”, ci despre asumare. Şi-ar dori ca cei care au deja o familie numeroasă să ia în calcul ce impact ar avea încă un copil. Din punctul ei de vedere, asta ar însemna creşterea consumului şi aglomerarea şcolilor şi spitalelor.

„Este dificil atunci când aduci în discuţie interzicerea sau limitarea pentru că este vorba, de fapt, despre alegerea ta şi ar trebui să rămână în acest fel. Însă, ar trebui să alegi informat. Trebuie să educăm şi să informăm oamenii despre impactul unui număr mare de copii. Decizia mea a fost să nu am o familie. Aş încuraja, totuşi, o familie mică”, spune Anna Hughes.

„Susţin că cei care au ales să aibă o familie numeroasă nu s-au gândit la ce impact ar avea asta asupra planetei sau asupra viitorului nostru”, adaugă ecologista.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *