Nepal: Biserică arhaică demolată în favoarea unei expansiuni rutiere – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Nepal: Biserică arhaică demolată în favoarea unei expansiuni rutiere

Asculta informatia

Cinci sute de oameni au fost „ignoraţi” pe când se adunau pentru rugăciune în interiorul celei mai vechi biserici protestante din Kathmandu, în timp ce autorităţile dărâmau zidurile externe, cauzând daune în interiorul clădirii, pentru a face loc unei expansiuni rutiere. Mai multe alte clădiri din cadrul proprietăţii au fost distruse, iar poliţia s-a desfăşurat pentru a menţine pacea şi pentru a opri creştinii  de la intersectarea cu munca şoselei. Un membru de biserică a spus: „Autorităţile nu au respect pentru sensibilităţile religioase…şi ignoră importanţa credinţei pentru noi.”

Incidentul s-a întâmplat pe data de 21 iulie. În clădire erau aproape 500 de oameni care se rugau. S-au demolat doar pereţii exteriori, însă, de asemenea, există şi daune în interiorul clădirii. Pentru a uşura aglomerarea traficului, autorităţile din Kathmandu au dărmâmat pereţii exteriori ai celei mai mari şi arhaice biserici protestante din capitală, producând pagube, de asemenea, şi interiorului. Distrugerea a avut loc pe 21 iulie, la ora 5 a.m., şi a continuat până la începerea slujbei de duminică, ignorând 500 de oameni deja adunaţi la rugăciune, în biserică. Câteva clădiri private au fost, de asemenea, distruse în ciuda protestelor locatarilor. Pentru evitarea conflictelor cu residenţii, administraţia locală a solicitat sute de poliţişti în faţa bisericilor şi a caselor ce aveau să fie demolate.

Creştinul protestant Rajan Rai acuză conducerea locală de luarea în considerare egală a locurilor de închinare cu clădirile normale, indiferent de semnificaţia lor spirituală sau istorică. „Autorităţile nu au respect pentru sensibilităţile religioase”- subliniază el- „şi ignoră importanţa credinţei pentru noi.”

Cazul a creat tensiuni între Autoritatea de Dezvoltare Metropolitană a oraşului Kathmandu (Kmda), responsabilă de proiect, şi liderii bisericii protestante locale, care până în prezent nu au făcut vreun comentariu, dar, potrivit surselor locale, vor denunţa abuzul la tribunal.

Keshav Sthapit, management Kmda, apără acţiunile administraţiei publice. „Noi ne-am făcut treaba fără părtinire. Expansiunea sistemului de şosea a afectat multe clădiri publice şi religioase. În lunile recente am mai distrus temple hinduse, sedii diplomatice străine şi multe case private.” Oficialul a declarat că autorităţile au deschis o anchetă în privinţa clădirii disputate şi, în caz de neregularităţi în operaţiuni, vor plăti pentru daune.
Sursa: Stiri Crestine.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close