Stiri externe

Netanyahu califică drept o ‘tragedie’ moartea unui palestinian cu autism ucis de un poliţist israelian

Recenta moarte a unui palestinian autist, ucis din greşeală de un poliţist israelian la Ierusalim, este o „tragedie”, a declarat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a transmis condoleanţe familiei îndoliate, relatează  agerpres.

Iyad Hallak, în vârstă de 32 de ani, a fost împuşcat mortal la 30 mai în Oraşul vechi din Ierusalim de poliţia israeliană, care a crezut că este înarmat.

Citește și: Benjamin Netanyahu cere impunerea de ‘sancţiuni zdrobitoare’ împotriva Iranului

Mii de oameni au participat la funeraliile tânărului, desfăşurate sub sloganul #PalestinianLivesMatter, inspirat din deviza manifestaţiilor împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei din SUA, #BlackLivesMatter.

„Ceea ce s-a întâmplat cu Iyad Hallak a fost o tragedie, e vorba de un bărbat cu handicap, cu autism, şi care era bănuit, ştim că din greşeală, că este terorist şi care se afla într-un loc foarte sensibil”, a spus Netanyahu, la opt zile după evenimente.

„Prezentăm condoleanţe familiei, şi cred că este un sentiment împărtăşit de întreaga opinie publică israeliană, precum şi de întregul guvern israelian”, a adăugat premierul israelian, menţionând că aşteaptă rezultatele anchetei cu privire la moartea bărbatului.

Marele rabin al Ierusalimului şi un fost deputat israelian de dreapta, Yehudah Glick, au prezentat personal condoleanţe familiei celui ucis.

Citește și: Anexarea Cisiordaniei ar imbunatati reputatia Israelului

Glick, care militează pentru creşterea prezenţei evreieşti pe Esplanada Moscheelor – Muntele Templului pentru evrei – şi care a supravieţuit în 2014 unei tentative de asasinat, a fost atacat şi la ieşirea din cortul de doliu al familiei Hallak, fiind uşor rănit. Poliţia a arestat o persoană în cadrul acestui atac, calificat de Glick drept tentativă de linşaj.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close