Netanyahu: Israelul a prevenit 50 de atacuri teroriste ISIS – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Netanyahu: Israelul a prevenit 50 de atacuri teroriste ISIS

Asculta informatia

Israelul și-a folosit capacitățile de cyber intelligence pentru a contracara 50 de atacuri teroriste ISIS în zeci de țări din întreaga lume, a declarat prim-ministrul Benjamin Netanyahu în cadrul unei conferințe de cibernetică la Universitatea din Tel Aviv

Anterior, Israelul dezvăluise că a furnizat informații pentru a contracara un complot ISIS de atac cu bombă asupra zborului Etihad Airways, aparținând Emiratelor Arabe Unite, care zbura de la Sydney la Abu Dhabi. Netanyahu a dezvăluit că informațiile pentru prevenirea atacului au fost obținute prin intermediul instrumentelor cibernetice.

Deși nu a putut oferi mai multe detalii, a spus că publicul ar putea „înmulți cu 50” complotul terorist asupra companiei aeriene, acesta fiind numărul de amenințări teroriste pe plan global (majoritatea ale ISIS) în care Israelul a intervenit mulțumită puterii de informație cibernetică.

„Avionul de la Sydney la Abu Dhabi nu avea să fie deturnat, ci detonat în aer. Ne-am folosit de instrumentele noastre cibernetice pentru descoperi că ISIS urma să facă acest lucru, astfel că am alertat poliția australiană care a intervenit pentru a stopa atacul”.

„Pot vorbi despre acest incident pentru că a apărut în presă”, a spus Netanyahu. „Dacă înmulțiți cu 50, vă va oferi o idee despre contribuția pe care Israelul a avut-o pentru a preveni operațiuni teroriste majore puse la cale de ISIS, în zeci de țări. Multe dintre aceste atacuri au fost dejucate de securitatea noastră cibernetică”.

Primul-ministru a spus că lumea se află în mijlocul unei revoluții cibernetice, datorită noilor tendințe în conectivitate, date și inteligență artificială. Israelul se dezvoltă și este în fruntea acestei noi tehnologii pe care o aplică în industrie, de la auto, la sănătate și agricultură.

Deși o țară mică, Israelul este proeminent în domeniul cibernetic, ceea ce la rândul său este susținut de investiția unică a Israelului în sectoarele de informații militare, Shin Bet și Mossad.

Yonah Jeremy Bob
The Jerusalem Post

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close