Quantcast
Netanyahu salută decizia lui Trump de a autoriza sancţiuni împotriva CPI – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Netanyahu salută decizia lui Trump de a autoriza sancţiuni împotriva CPI

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat joi decizia preşedintelui SUA Donald Trump de a autoriza sancţiuni economice împotriva oricărui responsabil al Curţii Penale Internaţionale (CPI) implicat în ancheta asupra activităţilor forţelor americane în Afganistan, relatează AFP, via agerpres.

”Această instanţă este politizată. Obsesia sa este lansarea unei vânători de vrăjitoare împotriva Israelului şi a Statelor Unite precum şi a altor democraţii care respectă drepturile omului.

Citeste si: Comisia Europeană cere ridicarea tuturor restricţiilor în UE

Dar această instanţă închide ochii atunci când este vorba de cei mai răi gropari ai drepturilor omului din lume, între care regimul terorist din Iran”, a declarat Netanyahu în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Donald Trump a emis joi un ordin executiv prin care instituie sancţiuni economice împotriva persoanelor implicate în investigaţia Curţii Penale Internaţionale asupra eventualelor crime de război comise de forţele americane în Afganistan, notează Reuters şi AFP.

Potrivit France Presse, este vorba despre o ripostă directă la decizia în apel luată în martie de jurisdicţia de la Haga de a autoriza deschiderea unei anchete pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii în pofida opoziţiei administraţiei Trump.

Citeste si: VIDEO şocant: O femeie albă îngenuncheată in fata negrilor sărutându-le picioarele

Despre Info Crestin News

Leave a Reply