Quantcast
Netflix, anchetat în Ungaria. Scene HOMOSEXUALE într-un serial pentru copii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Netflix, anchetat în Ungaria. Scene HOMOSEXUALE într-un serial pentru copii

Autoritatea de reglementare în domeniul mass-media din Ungaria a declarat miercuri că investighează Netflix pentru o posibilă încălcare a unei legi controversate anti-LGBTQ+, citând „mai multe plângeri” privind un desen animat care arată fete sărutându-se.

Autoritatea Națională pentru Media și Comunicații, cu sediul la Budapesta, a declarat că verifică dacă un episod al unui serial pentru copii de pe Netflix numit „Jurassic World Camp Cretaceous” a încălcat legea anti-LGBTQ+ adoptată în 2021, care interzice prezentarea homosexualității sau a persoanelor transsexuale în conținutul prezentat minorilor.

Serialul Netflix, clasificat pentru copii de 7 ani și peste, arată că unul dintre personajele principale își mărturisește dragostea față de o altă fată și o sărută.

Ancheta amenință să escaladeze tensiunile dintre Comisia Europeană și guvernul de la Budapesta, pe fondul îngrijorărilor legate de atacurile continue ale premierului Viktor Orban împotriva comunității LGBTQ din țară, scrie Politico.

Autoritatea de reglementare a declarat că este obligată să inițieze o investigație după fiecare plângere, dar nu a putut comenta cazul specific, deoarece investigația este în curs de desfășurare.

Ungaria se confruntă de mai bine de un an cu critici vehemente din întreaga Europă din cauza legii sale care interzice promovarea și prezentarea a ceea ce numește „divergența față de identitatea de sine corespunzătoare sexului la naștere, schimbarea de sex sau homosexualitatea” în rândul copiilor și adolescenților.

În luna iulie, Comisia Europeană a anunțat că va acționa Budapesta în fața instanței supreme a UE pentru că ar fi încălcat legislația europeană privind libertatea presei și drepturile fundamentale.

Comisia a declarat că legea maghiară încalcă legislația europeană în domeniul telecomunicațiilor, al audiovizualului și al tehnologiei digitale, precum și Tratatul privind funcționarea UE și Tratatul UE și Carta drepturilor fundamentale a UE.

Autoritatea ungară de reglementare în domeniul mass-media a declarat că a primit 84 de plângeri de la intrarea în vigoare a legii, în iulie 2021, și 12 plângeri până în prezent în 2022, dar niciuna dintre ele nu a arătat vreo încălcare a legii. Netflix a fost ținta unei investigații anterioare în legătură cu un serial japonez în care apărea un bărbat însărcinat. Plângerea a fost respinsă.

Autoritatea de reglementare a declarat că, dacă va constata că Netflix a încălcat legea sa, va trebui să informeze autoritatea olandeză pentru mass-media, care supraveghează Netflix deoarece sediul european al firmei se află în Olanda. Autoritatea de reglementare olandeză ar avea, la rândul său, ultimul cuvânt.

Autoritatea olandeză de reglementare în domeniul mass-media a declarat că nu poate face comentarii cu privire la acest caz. De asemenea, Netflix a refuzat să comenteze ancheta maghiară.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply