Quantcast
Nici violul nu poate justifica un avort – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nici violul nu poate justifica un avort

Însărcinată la vîrsta de doar 12 ani, după ce a fost agresiv violată, a refuzat să facă avort, iar acum nu are regrete.

Avînd doar 12 ani și plimbîndu-se prin apropierea casei sale din Mexico City, deodată a fost răpită și brutal violată de către doi bărbați. Atacatorii au lăsat pe tînăra fetiță aproape moartă, cu fața și gîtul desfigurat. Ceea ce năvălitorii nu știau e că Lianne a rămas cu o nouă viață ce începuse înăuntrul ei.

Lianna-Rebolledo-with-daughter-landscape-cropped_810_500_55_s_c1

„A fost foarte violent. Sincer credeam că mă vor omorî”, a relatat ea pentruLifeSiteNews într-un interviu video din săptămîna trecută, în Washington, D.C.

Un doctor a spus Liannei că nu era obligată să trăiască cu consecințele violării și să păstreze copilul, care constant îi va aminti de acea noapte teribilă. Astfel, a fost asigurată că avortul era „dreptul” ei.

Însă, Lianna a întrebat doctorul dacă avortul îi va ajuta să uite violul și dacă o va elibera de durere și suferință. Cînd răspunsul doctorului a fost ”Nu”, ea a realizat că decizia ei de a lua viața copilului în realitate nu va aduce beneficiu nimănui:

”Dacă avortul nu avea să mă vindece, atunci nu vedeam sens în această decizie”, a spus ea.

„Știam doar că aveam pe cineva înăuntrul corpului meu. Niciodată nu m-am gîndit cine era tatăl biologic. Ea era copilul meu. Ea era înăuntrul meu. Știind doar faptul că ea avea nevoie de mine, iar eu aveam nevoie de ea… m-a făcut să am dorința de a lucra, să-mi găsesc o muncă (ca să o pot susține)”, a spus ea.

Violul a transformat viața Liannei într-un adevărat infern. Indiferent de cîte ori făcea duș, nu reușea să scape de sentimentul că era murdară. Ideea sinuciderii îi părea tinerii fetițe că o va elibera deodată de marea nenorocire, totuși începuse să realizeze că trebuia să se gîndească nu doar la ea, dar și la viitorul acelei vieți micuțe care înflorea înăuntrul ei.

În prezent, Lianna are 35 de ani. Privind în urmă, Lianna realizează că fiica ei i-a salvat viața și a ajutat vindecării ei, de care avea nevoie cu disperare.

În situația mea, două vieți au fost salvate; eu am salvat viața fiicei mele, iar ea a salvat-o pe a mea”, spune ea.

Cu toate acestea, astăzi poate vedea că viața ei după viol a căpătat scop și sens, tocmai datorită fiicei ei, care acum are 23 de ani și care recent a absolvit Universitatea.

”A fost foarte greu, însă atunci cînd acea persoană micuță, la vîrsta de doar patru ani, cu bucurie mi-a spus: ”Mămică, îți mulțumesc că mi-ai dat viață”, am realizat că ea a fost cea care m-a adus înapoi la viață.”

„Ea mereu m-a susținut. Ea este singura persoană care mi-a arătat o iubire adevărată. Și mereu voi fi mulțumită pentru aceasta”, a afirmat ea.

Lianna spune că nu și-ar putea imagina viața fără de fiica ei. Uimitor, ea mărturisește că ar trece din nou prin toată umilința, durerea și suferința, dacă aceasta ar însemna să cunoască și să o iubească pe fiica sa:

”Chiar dacă (violul) a fost un moment foarte greu, dacă aș avea să trec din nou prin aceasta, pentru ca să ajung să o cunosc și să o iubesc pe fiica mea, aș face-o.”

În prezent Lianna trăiește în Los Angeles, California, unde are organizația proprie non-profit Loving Life, care ajută femeile rămase însărcinate în urma violului. De asemenea, ea este un vorbitor internațional, ce susține că orice viață, indiferent de faptul cum a început, poate fi iubită.

Traducere: Gabriela Porubin

moldovacrestina.md

Despre

Leave a Reply