Nigeria: 10 creștini uciși, dintre care trei copii

Asculta informatia

Bandiții fulani au ucis 10 creștini, inclusiv trei copii, într-un atac în statul Plateau, Nigeria, la sfârșitul lunii octombrie, informează Evangelical Focus. A fost al doilea atac asupra creștinilor din districtul Bassa într-o săptămână.

Martorii oculari au descris atacul în care zeci de bandiți Fulani înarmați au atacat la miezul nopții satul Te’egbe. Populația predominant creștină dormea. Șase dintre cei 10 creștini uciși proveneau dintr-o singură familie, în timp ce ceilalți patru au fost uciși în patru case diferite. 114 case au fost incendiate și 690 de creștini au fost nevoiți să fugă.

Toți cei uciși erau membri ai Bisericii Evanghelice din sat. Copiii omorâți se numeau Tabitha, în vârstă de 8 ani, Sibi, în vârsta de 4 ani și Ayo, în vârstă de 6 ani.

Primul atac al bandiților Fulani a fost în ziua de marți, 23 noiembrie în satul Ancha. Atunci au fost uciși doi creștini.

Nigeria a fost țara cu cei mai mulți creștini uciși pentru credința lor anul trecut 3.530, în creștere enormă față de 1.350 în 2019, conform Open Doors.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply