Quantcast
Nigeria: 187 de fete au fost răpite de gruparea Boko Haram – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nigeria: 187 de fete au fost răpite de gruparea Boko Haram

Şcoala şi oficialităţile guvernamentale nigeriene raportează că 187 de fete sunt încă în captivitate, de miercuri, răpite de către membri suspecţi Boko Haram. Consiliul canonic local din cadrul Asociaţiei Creştine din Nigeria cere creştinilor din lumea întreagă să se alăture în rugăciune şi post, în această săptămână, pentru eliberarea în siguranţă a acestor fete, ne raportează portalul Christian Post.

Pe 14 aprilie, pretinşi membri Boko Haram, o grupare islamică implicată în acte de violenţă raportată să fi curmat mai mult de aproape trei mii de vieţi în cinci ani, circulau spre Chibok, în statul Borno, în şapte camionete, potrivit unor rapoarte de ştiri. În timp ce unii atacatori au incendiat sediul administrativ şi alte clădiri, alţii au venit la şcoala gimnazială unde au înfrânt gărzile de securitate înainte de a forţa 230 de eleve să urce în camionete şi au transportat fete între 16 şi 20 de ani în preajma pădurii Sambisa.

„Enclava creştină din Chibok, un sat creştin, a intrat în doliu în urma răpirii fetelor dintr-o şcoală primară”, au raportat lucrători ai Open Doors din Nigeria. „Aproape fiecare casă are un copil în această şcoală. Strigătele părinţilor pot fi auzite în întregul oraş, căci s-au rugat pentru intervenţia lui Dumnezeu asupra acestor circumstanţe tragice.”

Guvernatorul de stat Alhaji Kashim Shettima a anunţat mai apoi că 52 dintre fete au scăpat, lăsând 77 încă date dispărute. Dar directorul şcolii, Asabe Kwambura, a respins declaraţiile dumnealui şi a spus că părinţii raportaseră 230 de fete răpite şi 40 care au scăpat.

Guvernul federal a lansat o provocare agenţilor de securitate din Borno să facă tot posibilul să salveze fetele. Guvernatorul Shettima a oferit de atunci o recompensă de 50,000 de dolari pentru informații care să ducă la salvarea fetelor.

Sursa: Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply