Nigeria: 21 de persoane au fost ucise în atacul de duminică asupra unei biserici catolice

Asculta informatia

Atacul întreprins duminică de indivizi înarmaţi asupra unei biserici catolice în timpul liturghiei, în sud-vestul Nigeriei, s-a soldat cu 21 de morţi, potrivit unui prim bilanţ comunicat luni dimineaţa de autorităţile locale, informează AFP.

“În biserică a explodat dinamită (…), atacatorii nici măcar nu au intrat în biserică, ei au tras prin ferestre”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Ondo, Richard Olatunde.

În înregistrări video de la faţa locului puteau fi văzute bălţi de sânge şi cadavre, inclusiv de copii, pe pardoseala bisericii.

People’s Gazette, un site de presă local, informa la scurt timp după atac, citând ca sursă un parlamentar, că au fost ucişi 28 de oameni, în timp ce ziarul Nigerian Tribune susţinea că sunt 50 de morţi.

În ultimii ani, grupuri jihadiste au comis multe atacuri sângeroase asupra unor biserici, în special în nordul Nigeriei, unde populaţia este majoritar musulmană. Atacul de duminică este primul de acest gen în sudul ţării, unde predomină creştinii.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply