Quantcast
NIGERIA: 32 de creștini și 2 soldați uciși de tribul islamist Fulani – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

NIGERIA: 32 de creștini și 2 soldați uciși de tribul islamist Fulani

Teroriștii extremiști islamici din tribul Fulani sunt suspectați că au ucis 32 de creștini și doi soldați în timpul unui atac recent din Nigeria.

Morning Star News relatează că pe 20 martie, un grup de 100 de islamiști radicali au atacat orașul Kagoro, din statul Kaduna din nordul Nigeriei.

Ei au distrus aproape 200 de case în patru zone separate și, posibil, au răpit o femeie. Samuel Aruwan, comisarul de stat din Kaduna al Ministerului Securității Interne din Nigeria, a declarat că printre morți se numără și doi militari.

Aruwan a spus că șapte persoane grav rănite în timpul atacului primesc tratament la spital. 32 de magazine au fost incendiate, împreună cu avariile produse la numeroase vehicule, deoarece atacatorii au declanșat violențe în întreaga regiune.

Pastorul John Joseph Hayab, președintele Asociației Creștine din Nigeria, a declarat că toți creștinii sunt îndurerați „de uciderile continue, răpirile, banditismul și răul de neimaginat, care se petrec în statul lor fără încetare, fără ajutor substanțial din partea guvernului și a forțelor de securitate”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply