Quantcast
Nigeria: Bisericile din Zamfara amenințate cu un atac – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nigeria: Bisericile din Zamfara amenințate cu un atac

Asculta informatia
Nigeria Christians attend the Palm Sunday mass, at St Theresa’s Catholic Church, in Yola, Nigeria. Sunday, March 29, 2015. (AP Photo/Sunday Alamba)

Asociația Creștină a Nigeriei protestează în timp ce Statele Unite elimină țara de pe lista țărilor care încalcă libertatea religioasă; un băiat, șef de promoție recent eliberat, a fost lăudat lăudat pentru curajul arătat în timpul răpirii.

Bisericile din Statul Zamfara, Nigeria de nord, au fost amenințate cu un atac dacă nu își închid și opresc întâlnirile de închinare. Amenințarea, care se crede că vine de la militanții musulmani, a fost făcută într-o scrisoare trimisă poliției și serviciilor de securitate nigeriene.

Ramura Zamfara a Asociației Creștine a Nigeriei (ACN) a ordonat bisericilor să nu mai țină întâlniri după ora cinci după-masa pentru următoarele trei luni.

ACN a protestat de asemenea la decizia guvernului Statelor Unite de a nu lista Nigeria ca fiind o țară care provoacă o îngrijorare serioasă în legătură cu libertatea religioasă. Președintele ACN, Samson Ayokunie, a susținut că leadershipul organizației a fost „în pierdere” în ce privește decizia, adăugând că „rugăciunea noastră este ca Nigeria să fie o țară în care niciun grup religios nu este discriminat sau persecutat”.

Șeful de promoție de la Liceul Baptist Bethel, eliberat de răpitori din motive de sănătate după mai mult de o sută cincizeci de zile în captivitate, a fost lăudat pentru curajul său.

Băiatul în vârstă de 17 ani a refuzat să se alăture studenților eliberați inițial de către răpitori, afirmând că el nu avea să vină acasă cât timp vreunul dintre cei aproximativ 120 de elevi răpiți de oameni înarmați de la internatul creștin din Statul Kaduna pe 5 iulie 2021 mai era ținut ostatic.

El a fost eliberat pe 26 noiembrie după ce devenise „îngrozitor de bolnav”, a spus pastorul John Joseph Hayab, directorul ACN din statul Kaduna, adăugând: „Acel băiat merită să fie sărbătorit. Suntem atât de impresionați că la vârsta lui poate da dovadă de acest fel de leadership.” Trei studenți de la Bethel rămân în captivitate.

Începând cu luna iulie, răpitorii au eliberat majoritatea studenților în loturi. Unii studenți au reușit să scape de răpitorii lor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply