Quantcast
Nigeria: Boko Haram a comis recent poate cel mai mare atac terorist din istorie: 2000 de morţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nigeria: Boko Haram a comis recent poate cel mai mare atac terorist din istorie: 2000 de morţi

Asculta informatia

Baga, 14 ian /BMTF/ – Organizaţia jihadistă nigeriană Boko Haram a comis recent poate cel mai mare atac terorist din istoria sa, ucigînd aproximativ două mii de oameni. Deşi informaţiile sînt destul de puţine, fiind vorba despre o zona izolată din nord-estul Nigeriei, se pare că aproximativ 2.000 de persoane ar fi murit în atentatul gruparii Boko Haram, potrivit Business Insider.

Şi Amnesty International a estimat că este vorba despre 2.000 de persoane ucise. Masacrul a avut loc în regiunea Baga şi în alte 16 comunităţi nigeriene de lîngă Lacul Chad, săptămîna trecută, cînd Franţa era răvăşită de atentatul din redacţia Charlie Hebdo şi efortul autorităţilor de a-i prinde pe terorişti, evenimente care au atras atenţia întregii lumi.

Atentatul din Nigeria, ţară în care muncesc numeroşi cetăţeni români, a avut loc într-o zonă a ţării în care Armata nu a dorit să intervină pînă acum, iar Guvernul a permis ca acest lucru să se întîmple. Ani de tensiune regională au ajutat una dintre cele mai violente grupări teroriste să prindă putere.

Amnesty International a descris atacul ca fiind “cel mai sîngeros masacru” din istoria organizaţiei Boko Haram, relatează şi The Guardian.

Guvernatorul regiunii, Abba Hassan, a declarat ca cele mai multe dintre victime sînt copii, femei şi bătrîni, adică persoane care nu au putut fugi suficient de repede din calea insurgenţilor ce au invadat Baga, trăgînd cu grenade şi mitraliere în locuitori.

Extremiştii au desfăşurat mai multe atacuri, reuşind să ucidă mii de oameni, ale căror cadavre au fost lăsate imprăştiate pe străzi. Autorităţile nigeriene au ripostat prin lovituri aeriene şi au trimis forţe militare importante în regiune.

Un purtător de cuvînt al civililor slab inarmaţi, care au format un grup de apărare, a declarat că aceştia s-au apucat de numărat cadavrele de pe străzi, dar au renunţat, pentru că erau prea multe.

Atentatul a fost comis cu doar cîteva săptămîni înainte de alegerile prezidenţiale din Nigeria, care se aşteaptă să declanşeze şi mai multe conflicte sîngeroase.

Nigeria este fost protectorat britanic.

Despre

Leave a Reply