NIGERIA – BOKO HARAM A RĂPIT, APOI A UCIS UN LIDER DE BISERICĂ

Asculta informatia

Pe 20 ianuarie, Boko Haram a anunțat că l-a ucis pe pastorul Lawan Andimi, un lider de biserică ce fusese răpit din nord-estul Nigeriei în 2 ianuarie de către gruparea islamistă potrivit Fondului Barnabas.

Pastorul Andimi, președinte al Asociației Creștinilor din Nigeria (ACN), a lăsat în urmă o văduvă și șapte copii. El a fost răpit din statul Adamawa, pe 2 ianuarie, când în regiune avuseseră loc mai multe atacuri din partea grupării Boko Haram.

Într-un videoclip difuzat de răpitori la 5 ianuarie, pastorul făcea apel la colegii din ACN să solicite guvernatorului de stat, Ahmadu Fintiri, să intervină pentru eliberarea sa. Se crede că biserica era implicată în negocierile cu răpitorii când pastorul Andimi a fost ucis, la 20 ianuarie.

În declarația sa tristă, pastorul Andimi le-a spus familiei și colegilor să nu plângă și să nu se îngrijoreze pentru el, ci „să Îi mulțumească lui Dumnezeu pentru tot”.

„Nu am fost descurajat niciodată, deoarece toate situațiile prin care trece cineva sunt în mâna lui Dumnezeu. Prin harul Lui, voi fi împreună cu soția, copiii și colegii mei. Dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, poate așa este voia lui Dumnezeu”, a spus el.

Un analist regional în contact cu Fondul Barnabas a avertizat că există indicii că Boko Haram își extinde teritoriul în nord-estul Nigeriei. Cel puțin patru atacuri islamice criminale au avut loc în regiune în mai puțin de o lună, inclusiv uciderea unei mirese și a prietenilor ei, în timp ce se deplasau spre sala de nuntă, precum și decapitarea a zece bărbați creștini și împușcarea celui de-al unsprezecelea de către Statul Islamic în provincia Africa de Vest (ISWAP).

Anul trecut s-a înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă a activității grupării Boko Haram în nordul Camerunului. Expertul și-a exprimat îngrijorarea că gruparea și-ar putea îmbina progresiv forțele cu alte miliții teroriste, inclusiv ISWAP, crescătorii de animale Fulani și Al Shabaab. (Fondul Barnabas ajută familia pastorului Andimi, în special în perioada de doliu când soția, Auwa, trebuie, conform tradiției, să suspende activitatea afacerii sale (ea vindea miere și pește).

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 19 =