Quantcast
NIGERIA: CREȘTINĂ DE 16 ANI RĂPITĂ – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

NIGERIA: CREȘTINĂ DE 16 ANI RĂPITĂ

Tribunale închise, blocarea, interdicțiile de tot felul… măsurile de protecție aplicate împotriva virusul Corona complică eforturile depuse în vederea eliberării unei tinere creștine, care a fost răpită în Nigeria.

Familia lui Joy așteaptă de multă vreme, începând cu ziua de 23 martie. Ar fi trebuit să ajungă acasă, ca de obicei. Ce s-a întâmplat? Fata de 16 ani a părăsit școala publică din Pampaida (orașul Kaduna), așa cum au făcut-o și alte eleve. Guvernul a ordonat închiderea școlii, ca să fie oprită răspândirea virusului. Timpul trece, iar Joy încă nu a este aici. Îngrijorările cresc, iar familia o caută.

Citește și: Secretarul SUA: ‘Există probe imense’ că noul CORONAVIRUS provine din laboratorul de la Wuhan

În timpul căutărilor lui Joy, fratele ei a primit un telefon din partea șefului satului. Acesta a aflat că sora lui a fost reținută de către Hamaza Bello, imamul principal al districtului Ikara. Joy a reușit să trimită părinților ei un mesaj telefonic, în care le-a solicitat urgent ajutorul. Ea era convinsă că viața îi este pusă în pericol. Când părinții ei au ajuns la imam, acesta le-a spus: «Joy este acum musulmană. Ea are de-acum părinți musulmani și nu va mai putea trăi cu creștinii laolaltă.» Imamul refuză să o reîntoarcă pe Joy părinților ei. Aceștia au plecat, dar au revenit mai târziu. De această dată însă, au fost întâmpinați de către un grup de adolescenți, care i-au amenințat.

Avocați creștini au intervenit în acest caz, însă răpitorul s-a opus. Măsurile luate împotriva Covid-19 îngreuiază firește munca acestora în mod suplimentar, întrucât și tribunalele sunt închise. Nu se cunosc mai multe informații legate de răpirea lui Joy, însă teama cu privire la o căsătorie forțată și că situația ar putea declanșa acte de violență crește.

În ciuda măsurilor luate de autorități și a interdicțiilor inerente ca urmare a declanșării virusului, comunitățile creștine din Nigeria de Nord sunt supuse, ca și mai înainte, atacurilor de tot felul.

Răpirile, care au ca urmare islamizarea și căsătoria forțată, au loc, uneori, în urma discuțiilor purtate cu imamii locali. Acestea fac parte dintr-o acțiune voită de «epurare religioasă», care are ca scop să desființeze populația creștină în favoarea celei musulmane.

Și alte fete creștine trăiesc o soartă similară cu cea a lui Joy. În data de 19 februarie 2018, Leah Sharibu a fost răpită împreună cu alte circa o sută de colege de clasă în Daphchi. Fetele musulmane au fost eliberate după o lună, însă Leah a rămas acolo ca «sclavă pe viață», pentru că a refuzat să-și renege credința creștină.

Citește și: America nu va finanța vaccinul OMS! Trump, război total cu Big Pharma

Acum șase ani, în data 14 april 2014, gruparea islamistă Boko Haram a răpit peste 200 de eleve într-un internat din Chibok. 107 dintre acestea, au fost de atunci eliberate sau au reușit să fugă, însă 112 se găsesc încă în captivitate.

În ciuda faptului că aceste evenimente au stârnit multă vâlvă, aceasta lucru însă nu a pus capăt atacurilor extremiste. Spre mare lor durere, și alte creștine anonime, au fost nevoite să experimenteze același lucru.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply