Quantcast
Nigeria: Creștinii au fost atacați în timpul programului de rugăciune din Duminica Floriilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nigeria: Creștinii au fost atacați în timpul programului de rugăciune din Duminica Floriilor

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 2 aprilie o biserică penticostală situată în Akenawe, statul Benue, a fost atacată de bărbați înarmați. Pastorul și alți patru creștini au fost răpiți, alții împușcați și răniți.

Creștinii erau într-o priveghere de rugăciune când a avut loc atacul. Locuitorul local Uzer Moses depune mărturie pentru Morning Star News .

„Pastorii musulmani Fulani au lansat un atac asupra creștinilor care se închinau într-o biserică penticostală din Akenawe, satul Tswarev din Zona Guvernului Local Logo. Un membru, domnul Orolumunga Changogi, a fost împușcat mort de păstori, în timp ce pastorul bisericii, reverendul Gwadue Kwaghtyo împreună cu alți patru au fost capturați și duși într-o locație necunoscută”.

Un lider comunitar și președinte al Asociației de Tineret Gaambe-Tiev, dr. Hemen Terkimbi, condamnă atacul  barbar.

„De ce ar trebui să fie atacați închinătorii nevinovați și neputincioși de oameni fără inimă în timp ce se închină lui Dumnezeu într-o zi atât de sfântă?”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply