Nigeria: De Ramadan,ghelic evanii donează alimente musulmanilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Nigeria: De Ramadan,ghelic evanii donează alimente musulmanilor

Asculta informatia

Nigeria: Biserica Evanghelică Winning All, aflată în oraşul Kaduna (Nigeria), a realizat o donaţie de alimente pentru şase moschei din zonă, într-un gest de caritate destinat ajutorului pentru familiile mai puţin privilegiate din punct de vedere economic, pentru sărbătorile sale de sfârşit de Ramadan.

Printre alimentele donate au fost, în principal, zahăr, porumb, fasole şi alte cereale. Acest cadou a fost donat la sediul guvernului local, unde le-a primit Alhaji Shuai’b Balarbe, cel mai mare şi important reprezentant musulman local din zonă, informează Christian Today.

Principalul lider musulman a mulţumit pentru cadoul de Ramadan subliniind că acest gest amabil îi aminteşte ”de istoria coexistenței pacifice dintre musulmani și creștini pe tot timpul profetului musulman Muhammad”. Ca răspuns pentru ajutorul primit, Aljadi a precizat că comunitatea locală are acum responsabilitatea de a proteja bisericile aflate în domeniul său, şi a insistat ca tinerii să se corecteze, mai ales acei care voiau să  distrugă locaşurile de cult creştine.

Pe deasupra, a cerut Guvernului să se silească în a reduce taxa pentru tinerii fără serviciu, având ca scop educarea lor în a le da un sens de stabilitate şi responsabilitate.

Ca răspuns, păstorul bisericii, reverendul Yunusa Nmadu, cel care a condus delegaţia creştină, a explicat: ”Suntem aici pentru ca lumea să vadă că suntem de diferite religii, dar că, în același timp, putem să trăim împreună ca un popor, nu separați ca musulmani și creștini. Persoanele din alte comunități ar trebui să învețe din ceea ce astăzi s-a întâmplat aici. Am crescut împreună fără niciun fel de diferențe, părinții noștri ne-au învățat să trăim împreună, dar, între timp, ceva s-a pierdut. Suntem aici pentru ca lumea să înțeleagă că suntem un singur popor; în ciuda diferențelor religioase, iubim pe toți”.

În declaraţiile sale pentru Christian Solidarity Worldwide (CSW), o organizaţie în apărarea drepturiile umane şi a libertăţii religioase, reverendul Nmadu a adăugat: ”Credem că existăm pentru a ajuta comunitatea în care se găsește biserica noastră, unde 99 procente sunt musulmani. În această epocă a neîncrederii încercăm să construim încrederea. Aceasta este propria noastră inițiativă pentru construcția păcii. Am decis a ne relaționa cu persoanele din comunitatea noastră. Puterea dragostei e inimaginabilă. Ca biserică, suntem foarte simplu ascultători de Scripturi în a ne iubi aproapele ca pe noi înșine. Dragostea vindecă, dragostea câștigă și dragostea cucerește.”

Directorul Societăţii Creştine (Solidaridad Cristiana – n.tr.), Mervyn Thomas, şi-a exprimat felicităriile faţă de Biserica Evanghelică din Tudun Napuwa”Așteptăm ca această încurajatoare inițiativă să marcheze începutul unei participări majore în ciuda diversității religioase din zonă, şi, de asemenea, să fie un proiect exemplu care să fie aplicat și în alte comunități. În mijlocul ştirilor sumbre prezentate de insurgenţa lui Boko Haram, este foarte încurajator să se înveţe astfel de lucrări inovatoare destinate să promoveze pacea, unitatea şi pacea”, a concluzionat Mervyn Thomas.

Articol: http://www.acontecercristiano.net/2012/08/evangelicos-donan-alimentos-musulmanes.html
Noteaza: Stiri Crestine.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close