NIGERIA: Supraviețuitorii atacului de la biserică se luptă pentru provizii medicale

Asculta informatia

Supraviețuitorii atacului de la o biserică din Nigeria care a ucis 22 de persoane se luptă pentru provizii medicale, informează mediafax.

Atacul de duminică asupra unei biserici catolice din orașul nigerian Owo a făcut 22 de morți și 50 de răniți, a declarat marți un oficial, în timp ce spitalul local a început să rămână fără proviziile necesare pentru tratarea supraviețuitorilor, relatează Reuters.

Persoane necunoscute au atacat congregația de la Biserica Catolică Sfântul Francisc cu arme de foc și explozibili în timpul unei slujbe pentru a sărbători Rusaliile.

Autoritățile nu au oferit nicio informație despre identitatea sau motivul atacatorilor.

Rapoartele mass-media arătau inițial că peste 50 de persoane au fost ucise. Autoritățile nu au publicat niciun bilanț al victimelor până marți.

În biserică, sângele de pe pereți, mobilierul spart, cioburile de sticlă, resturile de tencuială și obiectele personale abandonate au dat mărturia violenței atacului.

La spitalul din oraș, unii supraviețuitori și rudele lor au declarat că au fost nevoiți să se aprovizioneze cu pansamente și alte provizii de la farmacii private, deoarece spitalul rămăsese fără ele – o problemă comună în spitalele publice nigeriene subfinanțate.

Un grup de angajați ai companiei naționale de electricitate a adunat bani pentru a cumpăra bandaje, seringi și mănuși de unică folosință, precum și cutii de băuturi răcoritoare, pe care să le livreze spitalului.

Poliția a declarat luni că a recuperat bombe neexplodate, precum și gloanțe folosite în puști de asalt AK-47. Unii dintre atacatori s-au poziționat printre credincioși, în timp ce alții au tras în biserică din direcții diferite.

Papa Francisc și președintele nigerian Muhammadu Buhari s-au numărat printre cei care și-au exprimat oroarea față de atac.

Owo se află în statul Ondo, în sud-vestul Nigeriei, o regiune care nu este de obicei predispusă la violențe religioase. În sud-vestul țării locuiește grupul etnic Yoruba, împărțit aproximativ în mod egal între creștini și musulmani, care coexistă în mod pașnic.

Nigeria se luptă de mai bine de un deceniu pentru a suprima insurecțiile islamiste din nord-estul țării, care au ucis sute de mii de oameni și au strămutat milioane de oameni, dar nu se știe dacă grupurile insurgente sunt active în Ondo.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply