Quantcast
NIGERIA: Teroriștii ucid și răpesc creștini – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

NIGERIA: Teroriștii ucid și răpesc creștini

La începutul lunii august suspecți terorişti musulmani din nordul Nigeriei au ucis un creştin de 86 de ani în casa sa şi au răpit alte două persoane care au fost eliberate ulterior, probabil după ce au fost făcute plăţile răscumpărării, conform Morning Star News via AONEWS.

Bărbații înarmați l-au ucis pe Daniel Yatai în propia sa casă, în satul predominant creștin Manchok, statul Kaduna, la scurt timp după ora 23:00, potrivit fiului său Philip Yatai, care a spus că atacatorii au răpit-o vineri pe nepoata lui, Brenda, în vârstă de 21 de ani.

„Teroriștii au intrat cu forța în casa lor, în timp ce dormeau, l-au împușcat pe tatăl nostru și mi-au răpit nepoata”, a spus Yatai pentru Morning Star News. „Ne-au sunat miercuri dimineață cerând o răscumpărare … înainte ca nepoata mea să poată fi eliberată.”

Deși nu a dezvăluit dacă a fost plătită o răscumpărare, familia tinerei a confirmat pe 5 august că nepoata a fost eliberată.

O a doua persoană răpită și eliberată ulterior a fost creștinul Amos Magbon, rectorul Școlii Federale de Statistică din Manchok.

Potrivit raportului Open Doors, Nigeria este pe locul doi după China la numărul de biserici atacate, cu 470 de cazuri anul acesta.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply