Quantcast
NIGERIA: Zeci de elevi, arşi de vii şi măcelăriţi de islamişti radicalizaţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

NIGERIA: Zeci de elevi, arşi de vii şi măcelăriţi de islamişti radicalizaţi

Zeci de elevi, arşi de vii şi măcelăriţi în Nigeria de islamişti radicalizaţi

Militanţi islamici au incendiat un internat din nordul Nigeriei, unde se aflau încuiaţi câteva zeci de elevi creştini. Cei care au încercat să scape sărind pe geam au fost împuşcaţi sau măcelăriţi cu macetele. Cel puţin 58 de elevi au fost ucişi, iar cei mai mulţi au murit arşi de vii.

Unul dintre profesori, Adamu Garba, a declarat că elevii „au fost măcelăriţi cu macetele ca nişte oi“.

Soldaţii dintr-un punct de control de lângă şcoală au fost retraşi în mod misterios, cu câteva ore înainte ca militanţii să atace şcoala şi internatul, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului din statul Yobe, Abdullahi Bego.

Militanţii radicali au vizat numai uciderea băieţilor, a mai spus Abdullahi Bego, deşi în trecut femeile erau de obicei răpite de islamiştii din mişcarea Boko Haram. Numele acestei facţiuni se traduce prin „educaţia occidentală este interzisă“.

De această dată, insurgenţii au intrat în camerele fetelor şi le-au spus să plece acasă, să se mărite şi să abandoneze educaţia occidentală pentru că nu se conformează normelor islamului. Toţi cei ucişi erau băieţi la vârsta adolescenţei.

Militanţii, a căror luptă pentru instaurarea unui stat islamic a ucis mii de persoane, au devenit cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Nigeriei, cel mai mare producător de petrol din Africa.

Atacurile lor s-au intensificat luna aceasta, vizând în special creştini, dar şi musulmani care nu urmează regulile islamului, în accepţiunea lor. Peste 300 de oamenii au murit de la începutul lunii.

Atacurile lor s-au intensificat luna aceasta, vizând în special creştini, dar şi musulmani care nu urmează regulile islamului, în accepţiunea lor. Peste 300 de oamenii au murit de la începutul lunii.

Oficialii locali au îngropat astăzi 29 de victime, iar alte 29 de cadavre au fost duse la morga spitalului Damaturu, potrivit jurnaliştilor Associated Press. 11 elevi au fost grav răniţi, dar au reuşit să supravieţuiască şi sunt trataţi la acelaşi spital.

Autorităţile federale ale Nigeriei sunt acuzate de profesori şi familiile victimelor că nu reuşesc să asigure securitatea populaţiei, în ţară realateaza siteul adevarul.ro

Despre

Leave a Reply