Quantcast
Noi descoperiri din cetatea lui David aduc la viata oamenii Bibliei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Noi descoperiri din cetatea lui David aduc la viata oamenii Bibliei

Arheologii israelieni au facut doua descoperiri rare in cetatea lui David care indica spre oamenii mentionati in Biblie. Am coborat acolo pentru a arunca o privire si am gasit de ce aceste descoperiri sunt asa speciale. Descoperirile s-au facut in cadrul sapaturilor de la Givati, parte din cetatea antica a lui David, locul unde regele David si-a pus capitala in urma cu 3 000 de ani.

Arheologii israelieni au facut descoperirile din aceasta structura, unde au gasit dovezi ale unui incendiu de proportii datat din 586 i.H., cand babilonienii au distrus Ierusalimul. Aici se poate vedea cenusa de la incendiu.

Descoperirile sunt o bula antica si un sigiliu.

„Aici e o bula, practic, o mica bucata de lut

atasata de scrisori sau de vase pentru a marca un sigiliu, ca nimeni sa nu le deschida neobservat.”

Bula purta un nume special. Aici scrie Catre Nathan-Melech, servitorul regelui. Acest Natan-Melech apare in Biblie in cartea Imparatilor.

Desi arheologii nu pot spune cu certitudine ca acesta e chiar Nathan-Melech din Biblie, dr. Geberovich, de la Universitatea Evreiasca spune ca dovezile sunt convingatoare.

„Intai, numele Nathan-Melech e rar. Apoi, stim perioada, vorbim despre mijlocul secolului al VII-lea i.H., imparatul Iosia. In al treilea rand, e faptul ca stim ocupatia sa.”

Pentru arheologi, descoperirile sunt ca si cum ar atinge cu mana istoria Ierusalimului.

„Sunt foarte impresionat, nu doar datorita istoriei, ci si fiindca acesta e un crampei din istoria care a avut loc aici in urma cu 2600 de ani. Aceste descoperiri aduc mai multa lumina peste Ierusalimul din antichitate si intregesc imaginea cetatii lui David.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 273 – aprilie 2019.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Sursa: https://alfaomega.tv/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply