Quantcast
Noi manifestaţii în faţa reşedinţei lui Netanyahu. 11 protestatari au fost arestaţi – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Noi manifestaţii în faţa reşedinţei lui Netanyahu. 11 protestatari au fost arestaţi

Poliţia israeliană a arestat, duminică dimineaţă, 11 persoane care participau la o manifestaţie neautorizată în faţa reşedinţei premierului Benjamin Netanyanu, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine, citat de presa internaţională, scrie news.ro .

De câteva săptămâni, mii de manifestanţi se strâng în fiecare zi de sâmbătă pentru a denunţa proasta gestionare a crizei coronavirusului şi a cere demisia lui Netanyahu.

Citeste si: Aviația israeliană a răspuns la atacuri bombardând obiective Hamas

Sâmbătă seară, aproximativ 10.000 de israelieni au manifestat la Ierusalim, unii în faţa reşedinţei lui Netanyahu, în timp ce alţi protestatari şi-au arătat nemulţumirile la Tel Aviv, în faţa unei vile care îi aparţine premierului.

“Toţi cei prezenţi aici participă la o reuniune ilegală. Nu va fi tolerată nicio manifestaţie. Toţi cei care cauzează probleme vor fi arestaţi”, a avertizat un poliţist la megafon.

Protestatarii au reacţionat cu mesajul: “Nu vom renunţa până când Bibi va demisiona”.

Manifestanţii îi reproşează lui Netanyahu în special faptul că a ridicat prea repede măsurile de izolare decise pentru evitarea propagării coronavirusului şi că nu a anticipat al doilea val al epidemiei. Astfel, rara şomajului a depăşit 20 la sută, în timp ce în februarie era doar 3,4 la sută. În plus, protestatarii consicderă că premierul, inculpat pentru corupţie, fraudă şi abuz în trei dosare, ar trebui să se dea la o parte.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply