Quantcast
Noi manifestații în Israel. Sute de persoane au protestat împotriva premierului Netanyahu – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Noi manifestații în Israel. Sute de persoane au protestat împotriva premierului Netanyahu

Sute de persoane au protestat sâmbătă seară la Tel Aviv, Ierusalim şi în alte oraşe din Israel împotriva premierului în exerciţiu Benjamin Netanyahu, precum şi a strategiilor de ridicare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19, transmiteagerpres.

Sute de medici rezidenţi s-au strâns în faţa teatrului naţional Habima din centrul Tel Avivului pentru a protesta împotriva revenirii la schimburile lungi în care se lucra înaintea crizei provocate de noul coronavirus.

Citeste si: Educaţie SEXUALA: “JOS LABELE TICĂLOȘILOR… DE PE COPII!”

Înainte de pandemie, medicii rezidenţi lucrau în ture de 26 de ore, spre deosebire de schimburile de 12 ore din timpul pandemiei. Acest lucru i-a determinat pe rezidenţi să susţină că dacă au fost posibile ture mai scurte în timpul unei criza majore de sănătate, schimburi mai scurte ar trebui să fie posibile şi după.

Protestatarii au scandat „oboseala este periculoasă” şi au afişat pancarte pe care se putea citi „stagiarii sunt sclavi” şi „fără 26”.

Alte câteva sute de israelieni au protestat în piaţa Rabin din zona promenadei din Tel Aviv împotriva guvernului cu cel mai mare număr de miniştri din istoria Israelului care vor depune jurământul miercuri. Executivul urmează să fie condus de Benjamin Netanyahu în primele 18 luni.

Citeste si: Poziţia CULTULUI CREȘTIN BAPTIST din ROMÂNIA cu privire la educația sexuală în unitățile școlare

Procesul lui Benjamin Netanyahu, care este acuzat pentru fapte de corupţie, este programat să înceapă pe 24 mai. Protestatarii susţin că politicienilor acuzaţi de fapte penale ar trebui să li se interzică să formeze guverne.

În Israel au avut loc alegeri parlamentare de trei ori în mai puţin de un an, ultimul scrutin fiind pe 2 martie. Acordul dintre Netanyahu şi fostul său rival Gantz privind crearea unui guvern de unitate a fost considerată de către cele două tabere soluţia care să scoată ţara din acest impas politic prelungit.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply