Quantcast
Noile BULETINE: Se urmarește ștergerea identității naționale și reeducarea populației? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Noile BULETINE: Se urmarește ștergerea identității naționale și reeducarea populației?

Alianța pentru Unirea Românilor ridică mai multe întrebări legate de viitoarele cărți electronice de identitate, în contextul lansării lor la Cluj-Napoca. Printre principalele nemulțumiri ale celor de la AUR se numără înlocuirea termenului „sex” cu „gen”. 

Într-o postare pe Facebook, partidul enumeră „întrebările legitime” cu privire la noile documente.

  • De ce nu apare tricolorul?
  • De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?
  • De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?
  • Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?

Cartea electronică de identitate a fost lansată luni, la Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect-pilot. Documentul asigură garanții suplimentare de securitate, un acces facil la servicii esențiale și promite să reducă birocrația. Până la finalul anului, ar urma să fie emise 5.000 de exemplare.

Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice. Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document,  a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

În ziua lansării, toate programările pentru eliberarea noului buletin electronic s-au epuizat. Dacă proiectul merge bine, din toamnă se va putea deschide și un al doilea ghișeu.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply