Quantcast
Norvegia acceptă, în mod oficial, pronumele de gen neutru pentru persoanele care nu se consideră nici bărbat, nici femeie – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Norvegia acceptă, în mod oficial, pronumele de gen neutru pentru persoanele care nu se consideră nici bărbat, nici femeie

 

Un nou pronume de gen neutru va intra probabil în limba norvegiană oficială în decurs de un an, a confirmat Consiliul Limbii Norvegiei, potrivit The Guardian. Astfel, noul pronume „hen” va deveni o alternativă la cele două pronume deja existente: „hun” (feminin) și „han” (masculin).

„De-a lungul timpului, am văzut că utilizarea efectivă a pronumelui «hen» a crescut și s-a stabilizat”, a declarat Daniel Ims, reprezentant al consiliului, conform presei norvegiene.

Recent, au mai avut loc dezbateri similare. Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a spus despre un dicționar nou apărut că este infestat cu „woke-ism inspirat din SUA”, pentru că a inclus un astfel de pronume neutru. În SUA, dicționarul Merriam-Webster a inclus o definiție singulară neutră din punct de vedere al genului a pronumelui „they”, în 2019.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply