Quantcast
Norvegia interzice discursul instigator la ură împotriva persoanelor transsexuale și bisexuale – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Norvegia interzice discursul instigator la ură împotriva persoanelor transsexuale și bisexuale

Parlamentul norvegian a declarat ca infracțiuni discursurile instigatoare la ură împotriva persoanelor transgender și bisexuale.
• Persoanele gay și lesbiene sunt protejate de codul penal norvegian încă din 1981.
• Pentru observațiile private la adresa persoanelor LGBT se poate primi o amendă sau până la un an de închisoare, iar pentru comentarii publice, maximum trei ani de închisoare.

Protejarea lesbienelor și a homosexualilor în fața discursurilor instigatoare la ură este legiferată în Norvegia încă din 1981. Acum prevederile codului penal au fost extinse, protejându-i în acest sens și pe transsexuali și pe bisexuali, informează Gay Times.

Parlamentul Norvegiei a sprijinit pe 10 noiembrie amendamentele la legislația din 1981. Sunt protejate acum genul, identitatea sau exprimarea de gen de discursurile instigatoare la ură și a fost schimbată expresia „orientare homosexuală” cu „orientare sexuală” pentru a arăta că sunt protejate persoanele bisexuale.

Codul penal existent pedepsea cu până la un an de închisoare pe cei care făceau remarci private și cu detenție de până la trei ani pentru remarci făcute în public.

Proiectul de lege a fost salutat de către susținătorii LGBTQ, iar Birna Rorslett, vice-președinte al Asociației Persoanelor Transgender din Norvegia, a spus: „Sunt efectiv foarte ușurată, pentru că (lipsa protecției juridice) a fost o oroare pentru transsexuali pentru mulți, mulți ani”.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/norvegia-interzice-discursul-instigator-la-ura-impotriva-persoanelor-transsexuale-si-bisexuale/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply