NORVEGIA – MUSLMANII AU BĂTUT, AU JEFUIT ȘI AU ÎNCERCAT SĂ CONVERTEASCĂ FORȚAT UN PREDICATOR STRADAL – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
PersecutiiStiri externe

NORVEGIA – MUSLMANII AU BĂTUT, AU JEFUIT ȘI AU ÎNCERCAT SĂ CONVERTEASCĂ FORȚAT UN PREDICATOR STRADAL

Asculta informatia

Patru bărbați musulmani au răpit, au bătut și au jefuit un predicator stradal creștin din Trondheim, Norvegia, cerându-i în cele din urmă, sub amenințarea cuțitului, să se convertească la islam, altfel va fi ucis.

Roar Fløttum, care predica regulat pe străzile orașului, a fost chemat la 28 noiembrie de niște bărbați să se roage pentru un prieten care s-a „rănit la picior”.

După ce l-au împins pe Fløttum pe scări și l-au bătut în zona capului, bărbații i-au luat cardurile bancare, i-au spart codurile de acces și i-au furat bani din conturi.

Apoi au încercat să-l forțeze să rostească niște cuvinte în arabă, probabil crezul islamic, și i-au cerut „să se convertească la islam, altfel va muri”, în timp ce îl amenințau cu un cuțit.

Fløttum intenționează să-și continue activitatea de evanghelizare la Trondheim. „Tot ce vreau este să le spun altora despre dragostea lui Dumnezeu”, a spus el.

Poliția spune că incidentul este primul de acest fel din oraș. În 2016, s-a estimat că 5,7% din populația norvegiană este musulmană, în mare parte musulmani suniți care trăiesc în zona Oslo.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close