Quantcast
Norvegia: reducerea ajutoarelor pentru copiii imigrantilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Norvegia: reducerea ajutoarelor pentru copiii imigrantilor

Pe fondul unei rate scazute record de fertilitate in Norvegia, de 1.62 de nasteri pe femeie, ceea ce face ca tara sa se bazeze tot mai mult pe imigratie pentru a-si mentine populatia, deputatul norvegian de dreapta Per Willy Amundsen a propus masuri pentru sprijinirea cresterii demografice a etnicilor norvegieni.

Per Willy Amundsen, membru de frunte al Partidului Progresist, a creat agitatie cu propunerea sa de a reduce beneficiile pentru copiii familiilor de imigranti cu scopul de a micsora numarul de nasteri in randul somalezilor si altor grupuri de imigranti cu multi copii.

„Dorinta mea este sa avem o compozitie a populatiei care sa fie sustenabila. In randul norvegienilor etnici se inregistreaza o scadere grava a nasterilor. Dar solutia nu consta in a avea o populatie imigranta si mai numeroasa, dimpotriva, trebuie sa ne asiguram ca populatia etnica norvegiana se va mentine”, si-a explicat Amundsen pozitia”, citat de TV2..

Fostul ministru al Justitiei si membru actual al comitetului pentru imigratie al partidului, Per Willy Amundsen si-a exprimat opozitia fata de planul crestin-democratilor de a majora beneficiile pentru toti copiii, indiferent de originea lor.

„Sunt foarte ingrijorat de faptul ca o crestere a beneficiilor pentru copii poate deveni un obstacol in calea integrarii. Se va ajunge la situatia ca sunt recompensati parintii imigranti care au patru, cinci sau sase copii”, a explicat Amundsen.

Propunerea lui Amundsen a stimulat reactii puternice printre colegii politicieni. Purtstorul de cuvant al Parlamentului, crestin-democratul Geir Jørgen Bekkevold, a sustinut ca metodele lui Amundsen amintesc de „politica bazata pe rasa”, in timp ce cativa conservatori, aliatii guvernamentali ai partidului Progress, au declarat ca este „inacceptabil” sa foloseasca etnia in schemele de bunastare. Per Anders Langerød al Partidului Laburist a numit propunerea lui Amundsen „rasism pur” intr-o opinion piece.

Citeste mai departe aici

Despre Info Crestin News

Leave a Reply