Quantcast
Nouă formă de hepatită care afectează copiii ar putea fi cauzată de vaccinul Covid – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nouă formă de hepatită care afectează copiii ar putea fi cauzată de vaccinul Covid

Pe 15 aprilie 2022, Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă globală cu privire la o nouă formă de hepatită acută severă de etiologie (cauză) necunoscută care a afectat copiii anterior sănătoși din Marea Britanie în ultima lună. De asemenea, au fost raportate cazuri în Spania și Irlanda. Testele au exclus toți virușii hepatitei cunoscute anterior. Până acum au fost depistate 74 cazuri și sunt așteptate mai multe. Alerta OMS spune:

„Sindromul clinic în cazurile identificate este hepatita acută cu enzime hepatice marcat crescute, adesea cu icter, uneori precedat de simptome gastrointestinale, la copii în primul rând până la vârsta de 10 ani. Unele cazuri au necesitat transferul la unități hepatice infantile specializate și șase copii au suferit un transplant de ficat. Începând cu 11 aprilie, nu au fost raportate decese în rândul acestor cazuri și a fost detectat un caz legat din punct de vedere epidemiologic.”

Anunțul vine după ce Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a constatat recent rate mai mari decât de obicei de inflamație a ficatului (hepatită) la copii. De asemenea sunt evaluate cazuri similare în Scoția.

Hepatita este o boală care afectează ficatul și poate apărea dintr-o varietate de motive, inclusiv mai multe infecții virale comune la copii. Cu toate acestea, în cazurile investigate nu au fost depistați viruși comuni care provoacă hepatita.

Simptomele hepatitei includ:

-urină închisă la culoare
-caca palidă și de culoare cenușie
-mâncărime a pielii
-îngălbenirea albului ochilor și a pielii (icter)
-dureri musculare și articulare
-temperatura ridicată
-se simt anormal de obosiți tot timpul
-pierderea poftei de mâncare
-dureri de burtă

OMS a vorbit despre un posibil rol al virusului Covid-19 în focar:

„În mai multe cazuri au fost detectate sindromul respirator acut sever tip 2 coronavirus (SARS-CoV-2) și/sau adenovirus. În Regatul Unit a fost observată recent o creștere a activității adenovirusului, care circulă împreună cu SARS-CoV-2, deși rolul acestor viruși în patogeneză (mecanismul prin care se dezvoltă boala) nu este încă clar…”.

„Deși unele cazuri au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2 și/sau adenovirus, ar trebui efectuată caracterizarea genetică a virușilor pentru a determina eventualele asocieri între cazuri”.

Există și alte cauze posibile ale hepatitei:

Acestea includ hepatita autoimună și hepatita care apare ca rezultat secundar al vaccinărilor, medicamentelor, medicamentelor, toxinelor și alcoolului.

Hepatita autoimună este o boală care apare atunci când organismul produce anticorpi împotriva țesutului hepatic.

Se știe că afecțiunile autoimune sunt asociate atât cu infecția virală Covid-19, cât și cu vaccinarea Covid-19.

Un raport de caz publicat în PubMed în septembrie 2021, intitulat Hepatită autoimună după vaccinarea COVID, a descris două cazuri de hepatită autoimună după vaccinarea împotriva Covid-19.

Vaccinarea contra Covid-19 nu a fost încă investigată ca un posibil factor de complicare în dezvoltarea noii forme de hepatită, dar este primul loc în care ar trebui să caute.

Proteina Spike din vaccinul Covid-19 trebuia să rămână la locul injectării și să dureze până la câteva săptămâni, ca și alte proteine ​​​​produse în organism.

Dar, după cum știm toți, presupunerile ne lasă în ridicol, iar propriul studiu de la Pfizer arată că nu este cazul și că proteinele spike circulă prin organism după vaccinarea cu ARNm Covid-19, iar cea mai mare concentrație ajunge în ficat.

„Cea mai mare concentrație medie în afara punctului de injectare a fost observată în ficat, cu valori de 27,916 μg echiv. de lipide/g (echivalent cu 21,5% din doză) la bărbați și 30,411 μg echiv. de lipide/g (echivalent cu 18,4% din doză) la femei”.

Studiul biodistribuției vaccinului Pfizer realizat de agenția de reglementare japoneză arată că conținutul injecției contra Covid-19 călătorește de la locul injectării, prin fluxul sanguin și ajunge în diferite organe precum ficatul, splina, glandele suprarenale. și ovare după cel puțin 48 de ore după injectare.

La animalele cărora li sa administrat BNT162b2, s-au observat efecte hepatice reversibile, inclusiv mărirea ficatului, vacuolizarea, creșterea nivelului de gamma-glutamil transferazei (γGT) și a nivelurilor crescute de aspartat transaminaze (AST) și fosfatază alcalină (ALP). Potrivit cercetătorilor, efectele hepatice tranzitorii induse de sistemele de livrare NLP au fost raportate anterior [sursa].

Aceasta a fost forța motrice care l-a impulast pe Aldén (Aldén este un personaj ficțiune din drama horror de la AMC The Walking Dead, care a apărut pentru prima dată în cel de-al optulea sezon ca personaj recurent.) și al altora de la Departamentul de Științe Clinice de la Universitatea Lund, pentru a examina efectul BNT162b2 asupra unei linii de celule hepatice umane in vitro și pentru a investiga dacă BNT162b2 poate fi transcris invers în ADN prin mecanisme endogene. Ei și-au publicat lucrările în Current Issues of Molecular Biology.

Autorii lucrării au descoperit că, atunci când ARNm-ul vaccinului Pfizer intră în celulele hepatice umane, determină ADN-ul celulei, care se află în interiorul nucleului, să mărească producția de expresie a genei LINE-1 pentru a produce ARNm.

ARNm părăsește apoi nucleul și intră în citoplasma celulei, unde este tradus în proteina LINE-1. Un segment al proteinei, numit cadru deschis de citire-1 sau ORF-1, reintră în nucleu, unde se leagă de mARN-ul vaccinului și este transcris invers în ADN-ul Spike.

În realizarea studiului, ei au găsit, de asemenea, proteine ​​​​spike exprimate pe suprafața celulelor hepatice, despre care cercetătorii spun că ar putea fi obiectivul sistemului imunitar și ar putea cauza hepatită autoimună, deoarece „au existat cazuri de persoane care au dezvoltat hepatită autoimună după vaccinarea BNT162b2″.

Autorii se refereau la primul caz raportat al unei femei sănătoase de 35 de ani care a dezvoltat hepatită autoimună la o săptămână după prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Acest lucru a condus la realizarea unui studiu în care autorii au concluzionat că există posibilitatea ca „anticorpii induși de vaccinare să declanșeze și afecțiuni autoimune la persoanele predispuse”.

Cercetătorii Bril și colab. (2021) au descoperit că „cazurile severe de infecție cu SARS-CoV-2 se caracterizează prin dereglarea autoinflamatoare care contribuie la deteriorarea țesuturilor”, pentru care proteina spike a virusului pare să fie responsabilă. Ei au raportat, de asemenea, că histologia a relevat prezența eozinofilelor, care sunt cel mai frecvent observate în leziunile hepatice induse de medicamente sau toxine, dar pot fi găsite și în cazurile de hepatită autoimună.

Ei au susținut că „este, de asemenea, posibil să fim în prezența unei leziuni hepatice induse de vaccin, cu caracteristici ale hepatitei autoimune […], simptome dezvoltate la 6 zile după vaccinare, ceea ce instinctiv pare a fi o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, perioadele de stare latentă după vaccinare de numai câteva zile au fost observate în rapoartele anterioare.”

Ne întrebăm dacă Chris Whitty va putea dormi noaptea odată ce UKHSA va dovedi că injecția contra Covid-19 este de vină pentru această creștere bruscă a hepatitei în rândul copiilor. La urma urmei, nici un copil nu ar fi primit vaccinul cu Covid-19 dacă nu ar fi fost pentru că directorul medical al Angliei, a anulat Comitetul Mixt pentru Vaccinare și Imunizare, care a concluzionat anterior că beneficiile nu depășesc riscurile.

Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Despre Info Crestin News

Leave a Reply