Quantcast
Noua Ordine Mondială: Papa Francisc recunoaște: „Revenirea la normalitate, NICIODATĂ!” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Noua Ordine Mondială: Papa Francisc recunoaște: „Revenirea la normalitate, NICIODATĂ!”

Noua Ordine Mondială a intrat în linie dreaptă. În lume se instaurează o altă orânduire socială, economică și politică, iar cine nu înțelege asta dă dovadă de naivitate. Par cuvinte dure, dar este chiar mesajul transmis de Suveranul pontif liderilor adunați la Paris, la ultimul Forum pentru Pace. The Great Reset nu e doar un concept, e realitate și deja se întâmplă pe întreg mapamondul. Vestea dată de Papa Francisc: „Niciodată nu vom mai reveni la normalitatea de dinaintea pandemiei Covid-19”. Cu alte cuvinte, uitați lumea pe care o știați, adaptați-vă la Noua Ordine Mondială.

În mesajul său, Papa Francisc zugrăvește o lume pre-pandemică plină de corupție, răutate și inechitate socială. O lume în care capitalismul opresiv a subjugat majoritatea națiunilor, spune liderul Bisericii Catolice.

„Realitatea pe care am cunoscut-o înainte de pandemia Covid-19 a fost aceea a bogăției și a creșterii economice rezervate pentru o minoritate, în timp ce milioane de oameni se aflau în imposibilitatea satisfacerii nevoilor de bază. Milioane de oameni nu puteau duce o viață demnă (…) În lumea aia, Pământul nostru era orbește jefuit de cei care-i exploatau resursele, era poluare, era doar consumerism și, să nu uităm, Pământul era rănit de războaie și experimente cu arme de distrugere în masă”, le-a reamintit Papa Francisc decidenților adunați la Forumul pentru Pace.

Despre întoarcerea în acele timpuri nici nu poate fi vorba. Liderul de la Vatican a explidat de ce: „Revenirea la normalitatea aceea ar însemna, de fapt, o revenire la vechile structuri sociale inspirate de autosuficiență, naționalism, protecționism, individualism și izolare. Este acesta un viitor pe care îl putem alege?”.

Tocmai de aceea, Papa Francisc îndeamnă la reflectare: „În această lume globalizată, dar sfâșiată, deciziile pe care le luăm pentru a ieși din criză determină «traseul» generațiilor viitoare. Avem nevoie de un nou drum pentru a fi mai bine decât înainte (…) Speranța ne invită să visăm și să oferim spațiu imaginației pentru noi posibilități. Speranța este îndrăzneață și stimulează acțiunea bazată pe cunoașterea faptului că realitatea poate fi schimbată”.

Discursul lui Klaus Schwab, copiat de Francisc I

În urmă cu un an, la numai câteva luni după izbucnirea pandemieim Klaus Schwab vorbea despre Marea Resetare, despre cum omenirea va intra într-o nouă etapă a existenței sale. Schimbarea anunțată apoi la Davos a început să sperie lumea, nicidecum să-i ofere speranță. Dar pentru că oamenii nu s-au lăsat convinși, a fost nevoie ca un lider de talia Papei Francisc să le vorbească despre asta. Conducătorul Bisericii Catolice spune că lumea are obligația „să nu urmeze calea ușoară de a reveni la o normalitate marcată de nedreptate”. „Trebuie să acceptăm provocarea asumării crizei ca fiind o oportunitate concretă de conversie, transformare, de a ne regândi stilul de viață și sistemul economic și social”.

Viziunea Papei pentru o nouă lume începe cu „un angajament colectiv concret în favoarea dezarmării integrale a marilor puteri militare. Cheltuielile militare globale au depășit în prezent nivelul înregistrat la sfârșitul Războiului rece și cresc proporțional în fiecare an”.

SURSA

Despre Info Crestin News

Leave a Reply