Quantcast
Nouă tragedie în Nigeria: peste 30 de creștini răpiți – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Nouă tragedie în Nigeria: peste 30 de creștini răpiți

Pe 7 octombrie, comunitatea creștină din Nigeria s-a confruntat cu un nou val de persecuții, cu răpirea a peste 30 de credincioși de către teroriști în statul central Kaduna.

Sâmbăta trecută, teroriștii au atacat cu brutalitate județul Chikuri, răpând peste 30 de credincioși, potrivit  Morning Star News .

Această nouă manifestare de violență a avut loc în timp ce creștinii lucrau la o fermă comunală, în jurul orei 11 a.m. Atacatorii și-au amenințat victimele cu arme și le-au forțat să le urmeze.

Dogara Peter, a cărei mamă și soră au fost răpite, a declarat pentru  Morning Star News :

„Teroriștii au răpit 30 dintre sătenii noștri creștini în timp ce lucrau la o fermă. Mama și sora mea au fost printre cei răpiți de teroriști. Acest incident a pus în confuzie comunitatea noastră. Teroriștii încă nu ne-au contactat ”.

Este a treia oară când comunitatea este afectată de acest tip de atac. Singura speranță a locuitorilor constă acum în intervenția autorităților, inclusiv a poliției și agențiilor de securitate, precum și a guvernului nigerian, pentru a-i salva pe ostatici.

Potrivit Global Persecution Index 2023 stabilit de Portes Ouvertes , 4.726 de creștini au fost răpiți într-un an în Nigeria, între 1 octombrie 2021 și 30 septembrie 2022. O cifră este și mai impresionantă, aceea a numărului de decese : dacă 5 621 de creștini au fost uciși în această perioadă în întreaga lume, 5.014 creștini au fost uciși numai în Nigeria.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply