Noul guvern Netanyahu-Gantz a depus jurământul în parlamentul israelian

Asculta informatia

Parlamentul israelian a aprobat duminică guvernul de uniune naţională condus de premierul Benjamin Netanyahu şi de Benny Gantz, punând capăt celei mai lungi crize politice din istoria Israelului, informează agenţiile internaţionale de presă şi media israeliană, via agerpres.

Cei doi politicieni, care s-au confruntat în decursul a trei campanii în mai puţin de un an, au ajuns în final la un acord de împărţire a puterii, destinat să scoată ţara din impas şi să gestioneze criza legată de noul coronavirus, acord potrivit căruia Gantz urmează să preia locul lui Netanyahu ca premier peste 18 luni.

Citește și: COVID-19 si reprogramarea Planetei: Adevăratul scenariu în cinci etape ale crizelor globale generate de PLANdemie

Astfel, după o amânare joi, parlamentarii au fost convocaţi pentru un vot de încredere: 73 de deputaţi au votat pentru noul guvern, adică cu 12 mai mult decât era necesar pentru întrunirea majorităţii.

Cel de-al 35-lea guvern al statului israelian compus din 34 de miniştri a depus jurământul duminică după-amiază în Knesset.

Blocul de dreapta (Likud şi partide ultraortodoxe) şi blocul de centru (Albastru-Alb, Partidul laburist şi Gesher) obţin fiecare exact acelaşi număr de ministere.

Citește și:EUROPA: Implantul de MICRO-CIP, următoarea provocare

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *