Quantcast
Noul val de violențe mortale împotriva creștinilor din Nigeria: 16 morți în statul Benue – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Noul val de violențe mortale împotriva creștinilor din Nigeria: 16 morți în statul Benue

Păstorii fulani și alte grupuri teroriste au efectuat o serie de atacuri mortale asupra creștinilor din Nigeria, ucigând 16 persoane în statul Benue.

Creștinii din Nigeria continuă să se confrunte cu un val de violențe mortale, cu o serie recentă de atacuri în statul Benue. Duminică, 29 octombrie, păstorii Fulani au ucis șase creștini, ridicând numărul morților la 16 în această lună.

Două atacuri desfășurate „în mod coordonat și brutal”, potrivit Morning Star News , au avut loc în două sate din estul Nigeriei la 29 octombrie 2023. În satul Tse Gamber  atacatorii au ucis trei creștini și i-au răpit pe alții. Tot în același timp alții trei creștini au fost uciși într-un sat vecin.

Si pe data de 23 octombrie alți trei creștini fuseseră deja uciși în satul Agagbe.

Pe 14 octombrie păstorii Fulani au atacat satul Imatom ucigând trei membri creștini ai bisericii NKST. Și pe 5 octombrie  orașul Daudu a fost lovit de un atac care s-a soldat cu trei victime în rândul comunității creștine.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Catherine Anene a declarat într-un mesaj text către Morning Star News că „aceste atacuri au fost efectuate împotriva mai multor comunități, dar poliția și alte agenții de securitate lucrează pentru a controla situația”„Nici satul meu și rudele mele nu au fost cruțate”, a adăugat ea. 

Nigeria ocupă locul 6 în Indexul global al persecuției creștine 2023  al lui  Open Doors . Este țara în care cei mai mulți creștini sunt uciși din cauza credinței lor. Într-adevăr dacă 5.621 de creștini au fost uciși în întreaga lume  între 1 octombrie 2021 și 30 septembrie 2022, 5.014 creștini au fost uciși numai în Nigeria.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply