Numarul actelor antisemite, in crestere la nivel mondial

Asculta informatia

Numarul actelor antisemite era in crestere la nivel mondial in anul 2013, in special in Europa, spre deosebire de tendintele privind alte religii, releva un studiu publicat joi de Institutul Pew, citat de AFP si DPA.
descărcare (1)
Raportul, al saselea dintr-o serie care examineaza conflictele religioase din lume, analizeaza atitudinea guvernelor si a societatii civile din 198 de tari si teritorii fata de religii si practicile religioase.

Astfel, libertatile si practicile religioase ale evreilor au fost incalcate fie de guvern, fie de grupuri sociale in 39% din tarile analizate, proportie in crestere constanta in ultimii sapte ani analizati, fata de 26% in anul 2007.

La prima vedere, se pare ca musulmanii, care au fost hartuiti in 50% din tarile analizate, si crestinii, hartuiti in 52% din statele analizate, au suferit mai multe restrictii decat evreii. Totusi, studiul Institutului Pew arata ca evreii reprezinta numai 0,2% din populatia lumii, in timp ce crestinii si musulmanii impreuna depasesc jumatate din populatia Terrei.

 

Din 45 de tari europene analizate, evreii au fost tinta hartuirii in 76%, in timp ce musulmanii au fost tinta hartuirilor in 71% din tarile europene.

“In multe cazuri, grupuri organizate care se opun prezentei grupurilor minoritare din punct de vedere religios au intimidat sau atacat aceste comunitati religioase”, mai mentioneaza raportul.

La nivel global, raportul constata o scadere a ostilitatii in anul 2013, dar aproape 5,5 miliarde persoane (77% din populatia mondiala) traia in tari cu niveluri ridicate de intoleranta religioasa noteaza sursa.

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *